2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:35

Asztalitenisz-Eb: Bronzérmes a Madarász, Pergel duó

2016. október 22., szombat 20:45, frissítve: vasárnap 09:52

Bronzérmes lett a Madarász Dóra, Pergel Szandra páros a budapesti asztalitenisz-Európa-bajnokságon. A magyar duó 3-1-es vezetésről 4-3-ra kapott ki az elődöntőben, így a harmadik helyen zártak – megszerezve ezzel a magyarok egyetlen érmét a kontinenstornán.

A 23 éves Madarásznak ez a harmadik Eb-bronzérme, a 27 éves Pergel pedig másodszor állhat fel a dobogó harmadik fokára kontinensviadalon. Az ötödik helyen kiemelt magyar duó a hetedikként rangsorolt Kristin Silbereisennel és Sabine Winterrel csapott össze a döntőbe jutásért, és bár a kezdés magyar szempontból nagyon jól indult, a végén a német páros örülhetett a fináléba kerülésnek.

Női páros, elődöntő:
Kristin Silbereisen, Sabine Winter (német) – Madarász Dóra, Pergel Szandra 4-3 (-7, -8, 8, -6, 8, 6, 9)  
Shan Xiaona, Petrissa Solja (német) – Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara (román) 4-3 (12, -10, 4, -3, -9, 9, 8)

 

Egyesben Póta Georgina a nyolcaddöntőben búcsúzott. Ő szintén 3-1-es előnyről vesztett 4-3-ra a portugál színekben induló Yu Fu-val szemben.

A nyolcadikként rangsorolt Póta remekül kezdte a mérkőzést. Az első két szettet meggyőző játékkal hozta, a harmadikban azonban kínai származású ellenfele szépíteni tudott. A negyedik menetet Yu kezdte jobban – 3-0-ra is vezetett, azonban Póta 8-4 fordított, innen pedig meg is nyerte a szettet –, ezzel pedig 3-1-re vezetett. A következő három játszmát azonban egyaránt a portugál színekben versenyző játékos nyerte, így ő jutott be a legjobb 8 közé. Póta Georgina csalódott volt a mérkőzés után, a magyar játékosnak feltett szándéka volt, hogy érmet szerezzen a hazai kontinenstornán.

Női egyes, nyolcaddöntő:
Yu Fu (portugál)–Póta Georgina 4-3 (-5, -2, 5, -7, 5, 2, 7)
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!