2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Angol–spanyol és olasz–német rangadót rendeznek ma

2016. november 15., kedd 15:54, frissítve: kedd 16:15

Nem csak a magyar labdarúgó-válogatott lép pályára ma a felkészülés jegyében. Európában igazi rangadókat is rendeznek ma este: az angol válogatott a spanyollal, az olasz pedig a némettel találkozik.

A spanyol válogatott játékosai egy Anglia elleni felkészülési mérkőzéssel búcsúznak az évtől. A két csapat legutóbb szinte napra pontosan egy éve találkozott egymással: akkor a spanyolok hazai pályán 2-0-ra verték az angolokat.

„Nagy megtiszteltetés itt, a Wembley Stadionban pályára lépni, büszkék vagyunk rá, hogy az angolokkal játszhatunk. Egyébként is nehéz itt játszani a házigazda ellen, de az ellenfél most ráadásul jó formában is van, és kiváló játékosokkal rendelkezik. Szóval nem lesz könnyű dolgunk a futball egyik szentélyében” – mondta Julen Lopetegui, a spanyol csapat szövetségi kapitánya.

Panaszra a spanyoloknak sem lehet okuk, már ami a formát illeti: pénteken a macedónoknak egy négyest gurítottak, világbajnoki selejtezőn.

Az angolok viszont szigetországi rangadót nyertek magabiztosan: Gareth Southgate csapata 3-0-val küldte haza Skóciát. A megbízott szövetségi kapitány dolgát most nehezítheti, hogy Rooney és Kane szinte biztosan nem játszhat, és Bertrand játéka is kérdéses a spanyolok ellen.

„Szeretném folytatni az építkezést. Úgy gondolom, látható, hogy minden mérkőzéssel jobbak lettünk, és látszik, hogy mit akarunk játszani. Ez a meccs lehetőség, hogy ezt folytassuk. Nem fogok sokat változtatni, mert úgy érzem, stabil a csapat, de azért persze szeretnék picit új dolgokat is kipróbálni. Nem könnyű, de megpróbálom megtalálni az egyensúlyt” – mondta Southgate.

Az angol és a spanyol válogatott 21.00 órakor feszül egymásnak a Wembley-ben.

Ma este lesz még egy izgalmasnak ígérkező felkészülési mérkőzés: 20.45-kor az olaszok a németeket látják vendégül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!