2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

A Videoton mentheti meg a magyar futball becsületét

2016. július 28., csütörtök 11:05

A fehérvári gárda az egyetlen magyar csapat, amely még versenyben van a nemzetközi kupákban. A Videoton a dán Midtjyllanddal találkozik az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

A Videoton középpályása szerint nem jelent terhet a csapatnak, hogy egyetlen magyarként maradt állva a nemzetközi kupákban. „Nem biztos, hogy mi vagyunk a párharc esélyesei, de úgy gondolom, hogy az elmúlt mérkőzések mindegyikén voltak olyan periódusok, amikor a csapat jól futballozott, és ezeket kell minél inkább kitolni. Biztos vagyok benne, hogy ha ezeket nem csak 20-25 percig tudjuk jól játszani, hanem adott esetben 60-70 percig, akkor tudunk meglepetést okozni” – mondta Pátkai Máté.

Henning Berg szerint sem a Videoton a párharc esélyese. A Manchester United egykori játékosa ennek ellenére kiegyenlített összecsapást vár, és bízik a továbbjutásban. A norvég mester úgy véli, a dán csapat masszív együttes, amely nagy hangsúlyt fektet a pontrúgásokra. A szakember lengyel Legia Warszawa edzőjeként már találkozott a Midtjyllanddal az Európa-liga előző kiírásában. „Akkor is azt tapasztaltam, hogy fizikálisan nagyon erős csapatról van szó, elég direkt futballt játszanak. Nem a labdabirtoklásra helyezik a hangsúlyt, legtöbbször próbálják minél gyorsabban előrejuttatni a labdát. Magas játékosaik vannak, és erősen támaszkodnak a pontrúgásokra – bedobásoknál, szögleteknél, oldalsó szabadrúgásoknál egyaránt veszélyt teremtenek a kapu előtt. Emellett rengeteget futnak, éppen ezért fizikailag rendkívül nehéz mérkőzésre számítok. Tavaly például a Manchester Unitedet is legyőzték a kieséses szakaszban” – említette a Videoton edzője.


A mérkőzés 20 óra 30 perckor kezdődik, a visszavágóra egy héttel később kerül sor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!