2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A Real Madrid ismét Európa legjobbja

,

2016. május 29., vasárnap 00:03, frissítve: vasárnap 21:01

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, miután a döntőben tizenegyesekkel 5–3-ra legyőzte a városi rivális Atlético Madridot. A Real ezzel immár 11-edszer nyerte meg a legrangosabb klubtrófeát.

Végsőkig kiélezett küzdelmet hozott a madridi derbi a Bajnokok Ligája döntőjében. 120 perc is kevés volt ahhoz, hogy eldőljön a meccs a Real és az Atlético között – 1–1 után ugyanis jöhettek a büntetők, amit végül a Real Madrid bírt jobban, és nyert meg 5–3-ra.

„Először is szeretnék gratulálni a Real Madridnak. Másodszor is legyőztek minket BL-fináléban, még ha most csak büntetőkkel is. Szóval még egyszer szeretnék gratulálni a riválisnak egy ilyen nagy presztízsű trófea megnyeréséhez” – mondta a vesztes csapat edzője.

A győztes csapat játékosait óriási tömeg fogadta a madridi Cibeles téren. A Real Madrid két évvel ezelőtt is legyőzte a városi riválist a BL fináléjában. A csapat edzője, Zinédine Zidane pedig azon hét személy egyike lett, akik játékosként és edzőként is elhódították a legrangosabb európai kupaserleget.

„Erről álmodtam, amikor megkaptam a lehetőséget, hogy egy ilyen nagy klubnak lehessek az edzője. Én is pozitívan látom a dolgokat, fantasztikus csapatom van, amely nagyon keményen dolgozott, és ez a mi üzenetünk: megdolgoztunk, megküzdöttünk ezért, és amikor ilyen tehetséges játékosaink vannak, akkor valami olyan csodálatos dolgot tudunk létrehozni, mint amilyet most elértünk” – nyilatkozta a mérkőzés után a királyiak edzője.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Sergio Ramos leshelyzetből szerezte meg a vezetést a Real Madridnak, míg a másik oldalról Griezmann kapufára bombázott egy büntetőt a 48. percben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!