2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A rasszizmus visszaszorításáért rendeztek tornát

2015. november 28., szombat 16:39, frissítve: szombat 16:40

A rasszizmus visszaszorításáért rendeztek kispályás futballtornát Budapesten. Az UEFA épp tegnap büntette meg a magyar labdarúgó-válogatottat, amiért a szurkolók egy része a románokat gyalázta a szeptemberi budapesti EB-selejtezőn.

Négy csapat rúgta a bőrt a hegyvidéki sportközpontban. A Mahatma Gandi Sportklub mezét ugandai, kameruni, afganisztáni játékosok öltötték magukra, a Pest megyei Turáról cigány focisták érkeztek, és pályára lépett a közéleti válogatott is, amelynek Kész Zoltán az egyik tagja. A baloldali parlamenti képviselő fosztotta meg év elején a kétharmados többségtől a Fideszt a veszprémi időközi választáson.

„Az a baj Magyarországon, hogy egy nagyon pici kisebbség van többségben a pályákon, tehát ők a hangosabbak, és ezért van az, hogy a múlt hétvégi NB I-es fordulóban 8939 néző volt az összes mérkőzésen. Én azt gondolom, hogy az lenne a normális, ha az a többség lenne kint a pályákon, akik azért mennek ki, hogy élvezzék a labdarúgást” – fogalmazott a Polgári Platform elnöke.

Szeiler József az öregfiúk csapatát erősítette, a Ferencváros egykori kapusa a 90-es években három bajnoki címet szerzett a Fradival.

„Természetesen voltak olyanok, amikor a Fradi-szurkolók kifütyülték az ellenfél színes bőrű játékosát, de ez egyáltalán nem azért volt, mert színes bőrű volt, véleményem szerint, hanem mert az ellenfél játékosa volt. Ugye nálunk is a Fatusi Babatunde, aki színes bőrű játékos volt, és hát imádták a szurkolók.

A magyar labdarúgó-válogatottat épp pénteken büntette meg az UEFA, Dzsudzsák Balázséknak egy meccset zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk, amiért a szurkolók egy része a románok elleni szeptemberi EB-selejtezőn rasszista rigmust skandált.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!