2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Az MU nyerte az Európa-ligát

2017. május 25., csütörtök 07:08, frissítve: csütörtök 13:34

A Manchester United nyerte a labdarúgó Európa-ligát: az angol csapat 2-0-ra győzte le a holland Ajax Amsterdam együttesét a szerda esti döntőben.

Az első félidőben meddő mezőnyfölényben futballozott az Ajax, de nem tudott helyzetet kialakítani a remekül záró manchesteri védelem szorításában. Az MU már a 18. percben megszerezte a vezetést Paul Pogba megpattanó lövésével, innentől pedig kényelmesen őrizte előnyét.

Rendkívül hasonlóan alakult a folytatás: három perccel a szünet után a manchesteriek Henrih Mhitarjan közeli találatával megduplázták előnyüket, az Ajax viszont nem tudott komoly veszélyt teremteni az angolok kapuja előtt. A Vörös Ördögök végig magabiztosan futballoztak, összességében könnyedén hódították el a trófeát.

„Ez több, mint egy trófea. Ma este a városért játszottak a fiúk, fantasztikus érzés, hogy győztünk. Mindenhol örömmámort látsz, ez csodálatos” – fogalmazott egy szurkoló.

A Manchester portugál sztáredzője a szervezett játéknak tulajdonítja a sikert. „Jól játszottunk. Ma este a szervezettebb csapat nyert, az, amelyik jobban akarta a győzelmet, és ez most elég is volt. Emellett tiszteltük is az ellenfelet, miközben kikapcsoltuk azokat a játékelemeket, melyekkel gondot okozhattak volna. Egy jó csapat nyerte a trófeát, az én csapatom” – emelte ki José Mourinho

Győzelmével a Manchester United a következő szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében kezdi meg európai kupaszereplését. A BL-ben így öt angol csapat lesz érdekelt a következő idényben.

Az MU sikerével teljessé tette kupakollekcióját, hiszen mindeddig kizárólag a második számú európai trófea hiányzott a vitrinjéből.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!