2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Az MLSZ sportdiplomáciai sikerről beszél

2015. október 6., kedd 19:46, frissítve: kedd 20:18

Elkezdték a jegyárusítást a Magyarország–Feröer-szigetek Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre. Az UEFA fellebbviteli bizottsága az MLSZ fellebbezésére hétfőn felfüggesztette elsőfokú döntését, amely szerint a mérkőzést zárt kapuk mögött kellett volna lejátszani a magyar–román meccsen tapasztalt szurkolói magatartás miatt.

Napközben nem volt különösebb tolongás a Bálnában a Magyarország–Feröer-szigetek Eb-selejtező jegyeiért. Nemcsak jegyirodában, hanem több futballklub pénztárában is lehet belépőt váltani a csütörtöki találkozóra, amelyet a Fradi-stadionban, a Groupama Arénában rendeznek.

Az UEFA fellebbviteli bizottsága hétfő este értesítette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy felfüggesztette a zárt kapus meccsről szóló elsőfokú döntést. Az MLSZ szóvivője sportdiplomáciai sikerről beszél. Mint mondta, a fellebbviteli bizottság általában jóvá szokta hagyni az elsőfokon kirótt büntetést.

„Ez különös felelősséggel jár a szurkolók szempontjából is, hiszen nemhogy a hazai mérkőzésen, hanem majd vasárnap a Görögország elleni mérkőzésen is sportszerűen kell szurkolni, mert csak ezzel tudnak segíteni a magyar játékosoknak, a magyar válogatottnak, mert ha ott is esetleg sportszerűtlenség történik, akkor nagyon nem leszünk jó helyzetben” – nyilatkozta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Az UEFA elsőfokon azért zárta ki a magyar szurkolókat a meccsről, mert a románok elleni budapesti EB-selejtezőn rasszista bekiabálások hangzottak el. A Feröer-szigetek elleni találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!