2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

A Juve idegenben verte a Portót

2017. február 23., csütörtök 06:22, frissítve: csütörtök 08:45

Nem hozott meglepetést a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai fordulója. A nyolcaddöntőkben a Juventus két gyors egymásutánban rúgott góllal verte 2–0-ra idegenben a Portót, a Sevilla pedig az angol bajnok Leicester Cityt gyűrte le 2–1-re. A továbbjutás így még mindkét párharcban nyitott kérdés.

A Juventus Portóban igyekezett előnyt szerezni a hazai visszavágóra, ebben pedig óriási segítséget nyújtott a portugál sztárcsapat balhátvédje, Alex Telles, aki az első félidő közepén bohózatba illő módon másfél perc alatt szerzett két sárga lapot, így a hazaiak a mérkőzés nagy részét emberhátrányban játszották le.

A nagy nyomást jól bírta a hősiesen védekező Porto. A torinói emberelőnyt kicsikaró két játékos, Cuadrado és Lichtsteiner is elhagyta a pályát, mint nem sokkal később kiderült, Massimiliano Allegri tréner hihetetlen érzékkel hozta be helyükre előbb Pjacát, majd Dani Alvest. Először a fiatal horvát szerzett gólt egy lecsorgó labdából, majd két percre rá egy beadást követően a brazil jobbhátvéd is betalált Iker Casillas kapujába – tudósított az MNO.

Az este másik párharcában az volt a kérdés, hogy vajon Európában is tartani fog-e az angol bajnoki címvédő Leicester City mélyrepülése. Nos, a zsinórban három Európa-liga-győzelemmel a tarsolyában komolyabb babérokra törő Sevilla nem volt hálás ellenfél, az első félidőben Kasper Smeichel óriási védései kellettek ahhoz, hogy csak egygólos hátrányban menjenek szünetre a felek.

A második játékrészben folytatódott az addigi forgatókönyv, a Sevilla fokozta a nyomást, és a kitámadó Leicester hibáját kihasználva egy nagyszerű Jovetic-alakítás után Correa végül bevette a vendégek kapuját. A kényelmes hazai előny azonban nem tartott sokáig, Danny Drinkwater centerezését a múlt év angol csodagyereke, Jamie Vardy paskolta a Sevilla hálójába, 2-1-re módosítva az eredményt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!