2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Most bárki megcsodálhatja a BL-serleget Budapesten

2016. október 28., péntek 15:27, frissítve: péntek 16:04

Ismét Budapestre érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája trófeája. A sorozat egyik főszponzora jóvoltából a hétvégén a kétszeres BL-győztes Marcel Desailly és Kassai Viktor játékvezető mutatja be a trófeát a budapesti közönségnek.

Marcel Desaillynek van rutinja abban, hogyan kell bánni a Bajnokok Ligája-trófeával, ami ismét Budapestre érkezett. A francia klasszis 1993-ban az Olympique Marseille, 1994-ben pedig az AC Milan színeiben emelhette a magasba a serleget.

„Boldogságot érzek, ahányszor csak ránézek a serlegre. De azért még fájdalom is van bennem, hiszen 1995-ben az Ajax ellen nem tudtuk megnyerni a Bajnokok Ligája-döntőt. De nagyon boldog voltam, amikor először sikerült megnyerni a BL-t a Marseille-jel. Az első alkalmak mindig különlegesek egy ember életében. De különleges volt a Milannal elért győzelem is, hiszen azt a Cruyff által irányított Barcelonát vertük meg, amelyben ott volt a pályán Romário, Sztojcskov és Guardiola is. Az nagy siker volt” – idézte fel a korábbi labdarúgó.

A UEFA Bajnokok Ligája trófeaturnéjának másik nagykövete Kassai Viktor. A játékvezető hosszú ideje az egyetlen magyar, aki a trófea közelébe jutott, 2011-ben ő fújta a sípot a Barcelona–Manchester United döntőn.

„Szerencsére megadatott az, hogy fiatal játékvezetőként bekerültem ebbe a közegbe. Most már pedig szinte hétköznapi dolog, hogy a BL-serleget láthatom és a BL-ben vezetek mérkőzést. Nekem egy gyerekkori álmom az, hogy ebben a sorozatban szerepelhetek, és a serleg közelében lehetek néhány alkalommal” – nyilatkozta a játékvezető.

A hétvégén bárki, testközelből is megcsodálhatja a jellegzetes serleget, amelyet szombaton és vasárnap 10-től 19 óráig a Műcsarnok melletti parkolóban mutat majd be egy látványos ceremónia keretében Kassai Viktor és Marcel Desailly.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!