2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

A FIFA-elnök nem veszi félvállról a gyermekmolesztálási ügyet

2016. december 8., csütörtök 12:29, frissítve: péntek 13:08

Zéró toleranciát hirdetett a gyermekbántalmazással szemben a FIFA elnöke, aki súlyos büntetést szabna ki az elkövetőkre. Novemberben a BBC-nek négy egykori brit labdarúgó is megerősítette, hogy gyerekként zaklatta őket edzőjük.

Széleskörű vizsgálatot indított a FIFA a brit gyermekbántalmazási ügyben. „A labdarúgó-szövetség természetesen már vizsgálja ezt az ügyet, ezt nagyon komolyan kell venni. Ez nem csak a futball ügye. Nem sok rosszabb dolog van a gyermekbántalmazásnál az életben, nemcsak a futballvilágban, hanem általában is. Ezért nagyon komolyan kell ezt venni. Futballszempontból és bűnügyi szempontból is. Akik gyermekbántalmazást követtek el, azokat nagyon súlyos büntetéssel kell sújtani. Ki kell zárni őket a labdarúgás világából, ehhez kérdés sem fér” – közölte Gianni Infantino.

Novemberben a BBC-nek négy egykori brit labdarúgó is megerősítette, hogy gyerekként zaklatta őket edzőjük. Ugyanarról az ifitrénerről van szó: a Crewe Alexandra egykori kölyökedzőjéről, Barry Bennellről. De a Chelsea, a Manchester United és a Tottenham Hotspur egykori játékosai is visszaélésekről számoltak be. Egykor pénzzel vették rá őket a hallgatásra. A botrány kirobbanása óta azonban több száz ilyen pedofil eset miatt tettek feljelentést rokonok. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke már a megelőzésre hívja fel a figyelmet.

„A fociban is valószínűleg jobban meg kell ezt vizsgálni, hogy nagyobb körültekintéssel és figyelemmel megakadályozhassuk a jövőbeli gyermekbántalmazásokat” – tette hozzá a FIFA-elnök.

A történtek miatt vizsgálódik a gyermekvédelmi hivatal és egy pedofil-visszaélésekre szakosodott szervezet is. Az ügy első számú vádlottjának jövő szerdán kell megjelennie a bíróságon kiskorú sérelmére elkövetett zaklatás miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!