2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

„A célvonalban megtudod” – több ezren indultak a Spartan Race-en

2017. április 2., vasárnap 12:02, frissítve: vasárnap 14:15

Több mint hétezren vettek részt a Spartan Race veszprémi futamán. Az amerikai gyökerű rendezvény egy több kilométer hosszú, természetes és mesterséges akadályokkal tarkított futóverseny, a résztvevők extrém körülmények között, sárban, vízben teljesítik a távot.

Már hónapokkal ezelőtt betelt a létszám, a Veszprém Sprinten hétezren indultak. „A sprinttáv a legrövidebb távunk, amely 5–8 kilométer között van. Hogy maga a pálya milyenfajta akadályokat rejt, illetve hogy a táv pontosan mekkora, azt mindig csak utólag tudjuk meg. Ahogy a szlogenünk is mondja, »You will know at the finish line«, vagyis a célvonalban megtudod” – mondta Sisak Zsófia, a Spartan Race Hungary versenyigazgatója.

A feladatok változatosak voltak. Meredek emelkedők, hideg vizű patakmeder, több mint 20 akadály várta a spártaiakat.

„Fizikai erő nyilván kell. Nekem a kötélmászás elég kemény volt, hegyeken voltunk túl, illetve a víz elég hideg volt, úgyhogy kemény” – mesélte Vígh Anita.

„Az embert kimozgatja a komfortzónájából, szeretem az ilyen extrém sportokat, szeretem a futást, ezen a versenyen minden együtt van, amit egy ilyen extrém sportokra vágyó ember szerethet. Meg hát a természet. Csapatszellem, sok olyan ember, akinek ugyanolyan az érdeklődése, úgyhogy ez egy hatalmas adrenalinbomba, mindenkinek csak ajánlani tudom” – mondta Zsigmond Szabolcs.

Több mint ezer gyerek is rajthoz állt. A legkisebb spártaiaknak külön akadálypályát alakítottak ki. A felnőttek indulhattak a jótékonysági futamon is, a befolyt összeggel pedig egy veszprémi készségfejlesztő oktatási intézményt támogattak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!