2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

A Beitar saját szurkolói gyújtogathattak az izraeli klub központjában

Feltehetően saját szurkolói gyújtogattak az izraeli Beitar Jeruzsálem labdarúgócsapatának edzőközpontjában. A rendőrség szerint a támadást annak a csoportnak a tagjai követték el, akik nem nézik jó szemmel, hogy muszlim vallású csecsen labdarúgókat készül igazolni a klub. Az ügyről a FIFA is jelentést vár.

Gyújtogatók okoztak kárt az egyik legismertebb izraeli futballcsapat, a jeruzsálemi Beitar klubházában, egy nappal azután, hogy a jeruzsálemi körzeti ügyészség vádiratot nyújtott be a Beitar négy szurkolója ellen, mert az együttes edzését megzavarva rasszista bekiabálásokkal tiltakoztak két csecsen nemzetiségű, muzulmán játékos megvásárlása ellen. Az orosz tulajdonban lévő Beitar korábban sohasem szerződtetett arab labdarúgót a szurkolói nyomás miatt, a klub ugyanis a helyi politikai jobboldal egyik bástyája. A tűzben személyi sérülés nem történt.

„A klub történetének fontos ereklyéi semmisültek meg – mondta a klub szertárosa. – A Beitar korábbi legendás játékosának, Iláj Johanának a cipője. Láthatják mit tett vele a tűz" – panaszolta a férfi. A tűzben több serleg, érem és mez is megsemmisült.

Kizárták a Beitar kemény magját

A helyi szövetség öt mérkőzésre bezáratta a jeruzsálemi stadion azon szektorát, ahol a Beitar szurkolói kemény magja található, valamint 50 ezer sékelre, mintegy 3 millió forintra büntette a klubot, a szurkolók korábbi rasszista megnyilvánulásai miatt. A hatóságok a hétvégi bajnokitól is tartanak, a Beitar ugyanis az izraeli arab Bnei Sahnin ellen játszik.

A történtekről a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség is jelentést vár. A FIFA ugyanis harcot hirdetett a rasszizmus ellen, legutóbb a magyar szövetséget sújtotta pénzbüntetéssel és kitiltotta a nézőket a Magyarország–Románia vb-selejtezőről, az Izraeli válogatott budapesti mérkőzésén történt szurkolói megnyilvánulások miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni + videó

Orbán Viktor: Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni + videó

Hogyha nincs a futballnak jövője, akkor elvész a múltja is – így összegezte Orbán Viktor, a Szerelemfoci című kötet eszenciáját. A miniszterelnök a könyv bemutatóján azt mondta: a magyar futball megszakítottsága ellenére mindig képes volt arra, hogy helyreállítsa a folytonosságot.
Döntött a búcsúról Toni Kroos

Döntött a búcsúról Toni Kroos

A nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását a házigazda, magyar csoportellenfél német válogatott labdarúgója, Toni Kroos.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!