2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

63 millión osztozott tizenkilenc magyar sportoló

2017. február 21., kedd 20:53

Átadták a Nemzetközi Olimpia Bizottság által biztosított ösztöndíjakat a 2018-as pjongcsangi téli olimpiára készülő magyar sportolóknak. A Magyar Olimpiai Bizottság úgy számol, hogy a jövő évi játékokra közel huszonnégy magyar versenyző kvalifikálja magát – ez másfélszer akkor létszám, mint 2014-ben Szocsiban volt.

Összesen tizenkilencen kaptak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által biztosított 63 millió forintos keretből – tizenegy gyorskorcsolyázó, hat alpesi síző, valamint Tóth Ivett és Szőcs Emőke révén, egy-egy műkorcsolyázó és sílövő.

Kékesi Márton szeretné kvalifikálni magát a jövő évi játékokra, ahol minimum a legjobb 30-ba szeretne kerülni. A sportoló rávilágított: ehhez rendkívül jól jön neki a támogatás. „Ez az anyagi támogatás nekem hatalmas segítség, mert egy alpesi sportág nagyon drága. Nem tudunk itthon edzeni, versenyezni, felkészülni, ezért ki kell utazni külföldre. A felszerelések is nagyon drágák, nekem tíz pár sílécem van, ennyi a minimum, amennyi kell, egyéb felszerelés és még több ezer dolog szükséges. És az, hogy minőségi legyen a felszerelésünk, az anyagi támogatástól függ. Szóval én biztos, hogy fel fogom tudni használni és ettől jobb leszek” – fogalmazott a síelő.

Magyarország a téli olimpiák történetében jelenleg aranyérem nélkül áll. A szövetség nem titkolt elvárása, hogy ezen a rövidpályás gyorskorcsolyázók változtassanak. Különösen az a Liu Shaolin Sándor,
akinek világ- és Európa-bajnokságról már van aranya.

„Annak a vállát terheli ez, aki kimondta ezeket a szavakat. Mindenki elvárja a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól, hogy most majd éremmel fognak hazatérni. Azt nem ígérhetem, hogy éremmel fogunk hazatérni, hiszen nem hiszem, hogy valaki megkapta volna azt a képességet, hogy valaki belelát a jövőbe. De azt meg tudom ígérni, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból” – mondta Liu Shaolin Sándor.

A téli olimpiát 2018 február 9-e és 25-e között rendezik meg a dél-koreai Pjongcsangban.

A mai budapesti eseményen azt is bejelentették, hogy a Toyota platinafokú támogatója lesz a Magyar Olimpiai Bizottságnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!