2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Sport

Esélyt sem hagytak a magyar lányok a briteknek

Tizenegy gólos győzelemmel zárta a csoportkört a magyar női vízilabda-válogatott a margitszigeti Európa-bajnokságon. Merész András csapata 16–5-re verte Nagy-Britanniát, ezzel az A csoport második helyén zárt, így a negyeddöntőn a B csoportban harmadik Oroszország lesz az ellenfele kedden.

Csak a mérkőzés elején tudta tartani a lépést a házigazda magyarokkal Nagy-Britannia. Keszthelyi Rita szebbnél szebb gólokat lőtt a találkozón. A kék sapkában játszó magyarok 8-asa emelésével már 6–3 volt a második negyed elején.

A fordulás után Antal Dóra felső sarkos lövésével már hatgólos előnyben voltak a hazaiak, majd Bujka Barbara lőtt a bal alsó sarokba. A magyarok centere szerezte a meccs egyik legszebb gólját, amikor egy teljes fordulás után a kapuba ejtette a labdát. Majd csavargólt is szerzett, ezzel már 14–5 volt a magyar csapatnak. A 16–5-ös végeredményt a 6 gólig jutó Keszthelyi Rita állította be.

„Szerintem tökéletesen megfelelt utolsó csoportmeccsnek ez a mérkőzés. Jó volt ráhangolónak a negyeddöntőre. Nem fáradtunk el benne annyira szerintem fizikálisan. És frissen oda tudunk majd állni az oroszok ellen” – nyilatkozta Keszthelyi Rita válogatott vízilabdázó.

A B csoportban ugyanis Oroszország lett a harmadik, így az A csoportban második Magyarország kedden velük játszik az elődöntőbe jutásért. „Minden csapatnak megvannak az erősségei. Mi ismerjük az oroszokét, mint ahogyan ők is a miénket. Egyrészt készülünk az ő erősségükre, másrészt pedig igyekszünk a saját játékunkat rájuk erőltetni” – mondta Merész András szövetségi kapitány.

Az elődöntőben Spanyolországra a Magyarország–Oroszország, Hollandiára pedig az Olaszország–Görögország párharc győztese vár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!