2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

100 millió a tét – Újpest vagy Ferencváros?

2016. május 5., csütörtök 20:32, frissítve: csütörtök 20:38

1933 után rendeznek ismét Újpest–Ferencváros mérkőzést a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. A két ősi rivális nyerte a legutóbbi két kiírást is, tavaly a Fradi, 2014-ben pedig az Újpest emelhette magasba a serleget.

83 éve találkozott utoljára a két ősi rivális, az Újpest és a Ferencváros a Magyar Kupa döntőjében. „Bízom benne, hogy jól fogunk játszani. Egy kicsit szeretnénk csak jobb eredményt elérni, mint a legutóbbi 2–2-re végződő meccsen. A játékosok mindig nagyon motiváltak a Ferencváros elleni derbiken. A Fradi hagyja játszani az ellenfelet, nyílt sisakkal játszik, és bízom benne, hogy ezt most szombaton is ki tudjuk használni és győzni fogunk” – mondta Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője.

A Fradi a bajnokságot már megnyerte, a kupagyőzelemmel. Duplázna. „Az Újpest nem egy olyan csapat, amely csak védekezik. Ők is nyílt játékot játszanak, és letámadják az ellenfelet. Én nagyon szeretem az ilyet, mert két ilyen csapat összecsapásából egy jó meccs alakulhat ki. A győztes kiléte pedig szombaton majd kiderül” – jelentette ki Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

A meccs 20 óra 30-kor kezdődik az Üllői úton, a szurkolók 18 órától léphetnek be az arénába. Az újpestiek a Nagyvárad tér felől, a fradisták pedig a Népliget felől közelíthetik meg a stadiont.

„Én úgy tudom, hogy a rendőrség is készül arra, hogy biztonságos legyen a kupadöntő lebonyolítása, egyrészt a stadion környezetében, másrészt pedig az utcákon is” – mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, Sipos Jenő.

A győztes 100 millió, az ezüstérmes pedig 25 millió forint jutalmat kap az MLSZ-től.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!