2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Simább első vívásra készültek Szász Emeséék

,

2016. augusztus 11., csütörtök 17:53, frissítve: csütörtök 18:08

Hazaérkezett az első, olimpikonokat szállító gép Rióból. A magyar csapat első aranyérmét szerző Szász Emese edzője azt mondta: a párbajtőrtornán az első meccs volt nehéz, habár előzetesen könnyebbnek várták azt.

Elégedetten nyilatkozhatott az olimpia után Kulcsár Győző. A vívóedző tanítványa, Szász Emese ugyanis aranyérmet szerzett Rióban. A párbajtőröző a döntőben 4 tus hátrányban is volt, de végül fordított.

„Megbeszéltük, hogy Emese, állj! Ébresztő, hát nem ezért jöttünk, itt nem ácsingózni kell meg várni, hogy majd a másik megadja magát, hanem tessék nekirontani és úgy elverni, ahogy azt szoktuk idáig. Ő meg: igaza van mester. És mintha kicserélték volna, és onnan kezdve ezt végigcsinálta” – foglalta össze a történteket Kulcsár Győző vívóedző.

A játékok másik kellemes magyar meglepetését Kenderesi Tamás szállította. A 19 éves magyar úszó bronzérmet szerzett 200 méter pillangón.

„Mi végül is olyan szinten mentünk ki az olimpiára, hogy a 8. helyen volt az eredménye, és természetesen mindenkinek vágya, hogy odakerüljön a dobogó közelbe, és az úszásával mindig előrébb és előrébb jutott, és természetesen örültünk ennek az eredménynek. Nem várt eredmény volt, nagyon örültünk neki” – értékelt Kenderesi edzője, Tari Imre.

De nem mindenki tért haza elégedetten Rióból, Verrasztó Dávid 200 vegyesen visszalépett a küzdelemtől, miután ugyanebben az úszásnemben 400 méteren csak 12. lett. „3 és fél éve nem hibáztam. Minden nagy versenyen a legrosszabb helyezésem 6. volt, hát tényleg szörnyű érzés” – mondta a sportoló.

Hamar véget ért az olimpia Bacskai Balázs számára is. A magyar ökölvívó a mumusának számító francia bokszolóval került össze az első körben.

„Lehetett volna ez boldogabb végkimenetelű, sajnos hát pont vele kezdtem, nem tudtam megoldani. Tényleg nem szeretném bármi másra fogni, hogy a bírók hibája, az edző hibája, vagy nem voltam jól felkészítve. Minden klappolt, a mérkőzésen sajnos nem tudtam megmutatni, hogy valójában jó formában vagyok, tényleg top állapotban érkeztem, a tudásomnak ezen a meccsen kb. 30 százalékát tudtam használni” – fejtette ki az ökölvívó.

Sportlövőinknek sem termett túl sok babér Rióban. Csonka Zsófia is csalódottan tért haza, miután a londoni 6. helyet követően, Rióban nem került be a fináléba.

Tekintse meg Kulcsár Győző nyilatkozatát:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!