2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története

Következik:

Híradó 12:00

Trump: Nagyon is zseni vagyok

Hír TV

2018. január 6., szombat 21:05, frissítve: szombat 22:35

Saját zsenialitását hangsúlyozó üzenettel válaszolt Donald Trump egy róla szóló, nagy visszhangot kiváltó könyvre. A kiadvány alapján ugyanis ellenfelei az intelligenciáját és az elmeállapotát firtatják.

Az oroszokkal való összejátszás harsogása egyévnyi alapos vizsgálat után csak az amerikai nyilvánosság teljes megvezetésének bizonyult – így kezdődik Donald Trump indulatos Twitter-üzenete, amellyel a róla szóló könyv megjelenésére és a kapcsolódó médiakampányra válaszolt.

Amit eddig olvastam, az rémisztő. Felkészültem arra, hogy a könyv megrémít, és nagyon boldogtalanná és szomorúvá is tesz majd – mondta Rachel Vail.

Ez lehetett a célja a szerzőnek, Michael Wolffnak. A könyv már a megjelenését követően nagy visszhangot váltott ki az Egyesült Államokban: a Trumppal eleve kritikus fősodratú média újabb muníciót kapott az elnök bírálatára. Igaz, kritikus hangok is megjelentek, miszerint a könyv állításainak nagy része ellenőrizhetetlen. Wolff számos interjút készített a Fehér Házban, melyekből kiderült, hogy a Trump-kampánycsapat nem is számított rá, hogy nyernek a választáson, és elsőre megrémültek a győzelemtől. Az is kiderül a kiadványból, hogy az elnök sokszor viselkedik úgy, mint egy gyerek, és még saját stábjában is bolondnak gondolják.

Trump nehezen viselte, hogy szellemi képességeit és intelligenciáját megkérdőjelezték. Twitter-üzenetét így zárta: Nagyon sikeres üzletemberből tévésztárrá, majd első nekifutásra Amerika elnökévé váltam. Azt hiszem, ez bizonyítja, hogy nemcsak okos, hanem zseni vagyok… nagyon is zseni vagyok!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!