2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Trump fegyvert ad a japánoknak

Hír TV

2017. november 6., hétfő 22:16, frissítve: hétfő 22:43

Donald Trump fegyvereladásokkal erősíti Japán védelmét Észak-Koreával szemben, hogy a szigetország képes legyen lelőni a sztálinista ország által kilőtt rakétákat. Az amerikai elnök korábban Észak-Korea teljes megsemmisítésével fenyegetőzött.

Donald Trump és Abe Sinzó pontyokat etetett. Az amerikai elnöknek ez az első hivatalos látogatása az Egyesült Államok legfontosabb ázsiai szövetségesének tartott országban. A főtéma a biztonság volt, Trump bejelentette, hogy az eddiginél nagyobb mennyiségben adnak majd el fegyvereket Japánnak, hogy a szigetország meg tudja védeni magát egy esetleges észak-koreai rakétatámadástól. A sztálinista ország már többször lőtt át ballisztikus rakétát Japán felett, Trump pedig több alkalommal is utalt arra, hogy szerinte az észak-koreai helyzetet csak katonai úton lehet megoldani.

„Mi is le tudjuk lőni a rakétákat, ha nagyon muszáj, de szorosan együtt fogunk működni az Egyesült Államokkal ilyen esetekben” – jelentette ki a japán kormányfő.

Trump felhánytorgatta, hogy a japán cégek többet exportálnak Amerikába, mint amennyi amerikai terméket a japánok vásárolnak, majd országa gazdasági erejével viccelődött.

„A japán nép virágzik, a városaik tele vannak élettel, Önök a világ egyik legerősebb gazdaságát hozták létre. Nem tudom, hogy olyan erős-e, mint a miénk, szerintem nem, oké? Ezt próbáljuk is így tartani, Önök lehetnek másodikak” – mondta az amerikai elnök.

Trump elnök a héten Dél-Koreába, Kínába, Vietnamba, illetve a Fülöp-szigetekre is ellátogat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!