2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Híradó 15:00

Több mint 180 életet követeltek a lavinák

2015. február 26., csütörtök 12:37, frissítve: csütörtök 12:48

Száznyolcvannál is többen haltak meg Afganisztánban a hó okozta lavinákban. A sérültek száma meghaladja a százhúszat. Ráadásul a hatóságok arra számítanak, hogy az áldozatok száma tovább emelkedik, a mentőalakulatok ugyanis több embert még keresnek.

Nagy mennyiségű hó esett le két nap alatt az országban, ahol a tél eddig szokatlanul száraz volt.

A hegyvidéki területeken enyhe időben gyakoriak a lavinák, de a mostani még az itt élőket is meglepte. „A hó túlságosan erős és nagyon nehéz volt. Hatvanéves vagyok, soha nem láttam még ilyen sok havat. Órákig nem jutottam el a szomszédokhoz sem” – mondta egy helyi lakos.

A hatóságok szerint több mint száz lakóépület vált a hó martalékává. Sok eltűntet még mindig keresnek, lapáttal és puszta kézzel próbálják kiszabadítani az embereket.

Évtizedek óta nem látott mennyiségű hó van az utakon is, ami nehezíti a mentők munkáját. A tartományi vezető a kabuli vezetés segítségét követeli. „A kormány jöjjön ide, és segítsen az embereknek, akik még mindig a hó alatt vannak. Ezek az emberek szegények, és segítségre van szükségük.”

Az afgán katasztrófavédelem vezetője szerint halálos áldozatokat követelő lavinák voltak a szomszédos Kabul környéki hegyvidéki tartományokban is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!