2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Több millió eurós ékszerrablás Párizsban

Hír TV

2018. január 11., csütörtök 08:24, frissítve: csütörtök 14:50

Több mint 4,5l millió euró értékű ékszert rabolt el öt fegyveres a párizsi Ritz luxusszállóból. Három támadót a helyszínen elfogtak, kettő pedig robogóval hajtott el a helyszínről. A kerület Párizs egyik történelmi negyede, a szálloda közelében található a francia igazságügyi minisztérium is.

Rendőrök álltak a párizsi Ritz szálló hátsó bejáratánál, nem sokkal azután, hogy öt fegyveres több millió értékű ékszert rabolt egy a hotel épületében lévő üzletből.

Arra kértek, ne forduljunk meg, de mégis megtettem. Fegyveres, símaszkos férfiakat láttam, csak ki akartam jönni. Végül a bár hátsó ajtaján keresztül elfutottam. Csak futottam, futottam – mesélte a rablás egyik szemtanúja.

A párizsi rendőrség szerint a támadók fejszével törték be a kirakatokat, és úgy emelték ki a nyakékeket, fülbevalókat.

6.30-kor vagy 7 órakor nagy zaj, nagy felfordulás volt a a Rue Cambon-n a Ritz mögött. Megpróbáltuk kilesni, hogy mi történik. A járókelők mondták, bújjunk az épület mögé. Nagyon sokan voltunk – meséli a szomszédos hotel alkalmazottja.

Az öt fegyveresből hármat a helyszínen elfogtak, mindannyian a francia fővárosban éltek. Ketten viszont több mint 4,5 millió euró ékszerrel felpattantak egy robogóra és távoztak a helyszínről. Valószínűleg egy járőr zavarhatta meg a rablást. Lövések is eldördültek, de senki sem sérült meg.

Láttam, amint négy rendőr elvisz egy szobafestőnek öltözött férfit, akit őrizetbe vettek – mondta egy másik szemtanú.

A rablók valószínűleg előre feltérképezték a terepet. Annak ellenére hajtották végre az akciót, hogy 2014 után megnövelték a rendőri jelenlétet, miután több közeli ékszerboltot is kiraboltak Párizsban.

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!