2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Célpont 00:10

Száz autó karambolozott, ketten meghaltak

2015. február 11., szerda 12:25, frissítve: szerda 12:46

Száz autó szaladt egymásba egy szöuli hídon, a tömegbalesetnek két halálos áldozata is van, több mint negyvenen megsérültek. A sorozatos ütközések a dél-koreai főváros nemzetközi repülőterénél történtek.

A sorozatos ütközések egy 4,5 kilométer hosszú hídon történtek, amely a dél-koreai főváros nemzetközi repülőteréhez vezet. A koccanások sorozatát egy reptéri busz indította el, amely megcsúszott a jeges úton. „A baleset oka feltehetőleg a sűrű köd volt, de még vizsgáljuk az esetet. A látótávolság mintegy 10 méter volt. Körülbelül száz jármű ütközött, több halálos áldozat van, és a sérültek száma meghaladja a negyvenet” – mondta An Dzsonggün rendőrfőnök.

Erről számolt be az egyik összetört busz vezetője is. „Rosszak voltak a látási viszonyok. Habár csak 20-szal, 30-cal mentem, az autók egyre csak ütköztek. Én is kicsit nekimentem egy előttem lévőnek, aztán négyen mögöttem belém jöttek.”


Dél-Koreában legutóbb 2006-ban volt hasonló baleset, ekkor szintén egy hídon huszonkilenc autó ütközött egymásnak – ekkor tizenegy ember vesztette életét és több mint ötvenen megsérültek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!