2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Rászakadt a födém az emberekre a jakartai tőzsdén

Hír TV

2018. január 15., hétfő 12:26, frissítve: hétfő 12:52

Leszakadt egy födém a jakartai tőzsdén. A balesetben hetvenheten sérültek meg, miután az egyik tornyának első emeletén leomlott egy galéria. Egyelőre nem tudni, mi okozta az omlást.

Szakadó esőben ürítették ki a jakartai tőzsde épületét, miután az első emeleti födém rászakadt a bent lévőkre. „A tető leszakadt. Az első emeleti födém a padlóra zuhant. Többen is megsérülhettek, például a recepciós és akik a Starbucksban tartózkodtak. Nem láttam halottat. Sérülteknek és eszméletlennek tűntek” – mondta az egyik szemtanú.

A bent lévők között pánik tört ki, miközben kiürítették az épületet. Volt, aki maga ugrott le az emeletről. Az indonéz rendőrség szerint a baleset pillanatában több száz diák tett látogatást a tőzsde épületében, sokan közülük megsérültek.

„Az egyik áldozatnak több csontja is eltört. Összesen 30 személyt hoztak hozzánk” – számolt be a Semanggi Siloam kórház szóvivője.

Azt még vizsgálják, mi okozhatta a balesetet. Azonban az indonéz rendőrség kizárta, hogy bombatámadás történt volna. „Meg tudjuk erősíteni, hogy az esetet nem robbanószer vagy bomba okozta” – nyilatkozta Setyo Wasisto indonéz rendőrségi szóvivő az épület kiürítése közben.

Azóta a történtek ellenére újraindult a kereskedés az indonéz piacon. A jakartai tőzsde ikertornyát a 90-es években építették, itt található a Világbank irodája is. 2000 szeptemberében iszlamista fegyveresek autóba rejtett bombát robbantottak az alagsorban, a merényletben 15-en haltak meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!