2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Politikusokat és fegyverlobbistákat húz csőbe a Boratot játszó színész

Politikusokat és fegyverlobbistákat húz csőbe az Ali G-t és Boratot játszót színész

Hír TV

2018. július 25., szerda 17:49, frissítve: szerda 18:00

Lemondott egy republikánus képviselő, miután egy brit komikus álinterjúban szerepeltette. Jason Spencer letolt gatyában harcolt a terroristák ellen, és a feketékre használt egy Amerikában tiltott kifejezést. Sacha Baron Cohen sorozatára egyre több panasz érkezik azoktól a republikánusoktól és fegyverlobbistáktól, akikből álinterjúkkal bohócot csinált.

Izraeli terrorelhárítónak adta ki magát a brit komikus, hogy republikánus képviselőkből és a fegyverlobbi aktivistáiból csináljon bohócot. Az egyik politikus, Jason Spencer rasszista és homofób megjegyzéseket tett a műsorban, amiért képviselői mandátumával fizett, A Ki az Amerika? című sorozatban elképesztő dolgokat csináltak meg a bepalizott alanyok, akiknek többsége republikánus fegyverlobbista volt.

Philip Van Cleave-t rábeszélték, hogy 4 éveseknek készítsen propagandavideót a helyes fegyverhasználatról.

„A kutyus pisztolyt így kell etetni: az uzsonnás dobozát betesszük a pocakjába és ne feledjétek gyerekek, a kutyuspisztoly száját a rossz emberek irányában kell tartani, ha kövérek, akkor elég csak a nagy hasukra célozni” – mondta a fegyverlobbi aktivista.

Sok republikánus politikusnak meggyőződése, hogy az iskolai mészárlások legjobb ellenszere, ha engedélyezik a fegyverviselést az oktatási intézményekben, mert akkor a diákok vagy a tanárok lelőhetik a támadót. A brit komikus egy korábbi szenátortól videóüzenetet kért.

„Támogatom az óvodai programot, Amerikában is érdemes lenne bevezetni. Jónak tartom, ha felelős emberek kezébe adunk fegyvert: legyenek azok tanárok, diákok, vagy egészen kisgyerekek” – mondta Trent Lott.

A sorozat első része óta több republikánus prominens, köztük Sarah Palin volt alelnökjelölt is arra panaszkodott, hogy a brit komikus átverte. Belement az álinterjúba, ahol nem feltétlen a legszimpatikusabb arcát mutatta a választóknak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!