2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

A Hóvirág őrs naplója 11:00

Nyilvánosságra hozták a rekordrablás felvételeit

2015. április 12., vasárnap 17:50, frissítve: vasárnap 18:33

A Scotland Yard nyilvánosságra hozta a biztonsági kamerák felvételét a múlt hétvégi londoni rablásról. Három férfi az ékszerésznegyed egyik értékmegőrzőjét fosztotta ki – négy napig dolgoztak a húsvéti ünnepek alatt. Egyszer a riasztó is megszólalt, de a kiérkező biztonsági őr semmi gyanúsat nem látott és elment. A zsákmány háromszázmillió font körül van, ami minden idők legnagyobb ékszerrablása lenne.

A feltörhetetlennek hitt, 2 méteres falú trezort a pincében alakították ki. A Scotland Yard egy héttel az akció után hozta nyilvánosságra az elkövetők fotóit, akiknek négy napjuk volt a rablásra. Valószínűleg volt belső segítségük, mert gond nélkül bejutottak és pontosan tudták azt is, hogy mi hol van az épületen belül. „Erőszakos behatolásnak nem találtuk a nyomát. A tolvajok a központi liftaknába jutottak be a felső emeleten. Itt leereszkedtek a pincébe, ahol először egy védőrácson törték át magukat, aztán speciális fúróval a trezor 2 méter vastag vasbeton falába is lyukat ütöttek. Miután bejutottak, hetven rekeszt törtek fel. A helyszínen a betöréshez használt felszerelést is megtaláltuk” – mondta a Scotland Yard nyomozója.

Az értékmegőrző az 50-es évek óta működik, de már külföldi tulajdonosai vannak, a cégvezető Szudánban él. A kár kétszáz-háromszázmillió font, de a pontos összeg valószínűleg sosem derül ki, mert sokan titokban tartották itt az értékeiket, hogy például az adóhatóság ne tudjon róla. A legtöbb széf biztosítva se volt, az ügyfelek pont azért tették ide az értékeiket, hogy ne kelljen biztosítás. „Hihetetlen, én azt gondoltam, hogy a húsvéti hétvégén megerősített védelem van. Erre kiderült, hogy még annyi sincs, ami normálisan szokott. Ez nagyon sok embert és vállalkozást tönkretett” – mondta egy ügyfél.

Az első hírekkel ellentétben a riasztó nem romlott el, meg is szólalt, de a kiérkező biztonsági őr kívülről semmi gyanúsat nem látott és be se ment, csak kikapcsolta a vészjelzést, a rablók pedig dolgozhattak tovább.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!