2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Nyemcov-gyilkosság: őrizetben két gyanúsított

,

2015. március 7., szombat 12:20, frissítve: vasárnap 08:05

Két, feltehetőleg kaukázusi férfit vettek őrizetbe a Nyemcov-merénylettel összefüggésben. Elfogásukról nem közölt részleteket a Szövetségi Biztonsági Szolgálat. Az ellenzéki politikus lánya szerint az orosz hatóságok felelősek a gyilkosságért.

Még mindig visznek virágokat ahhoz a moszkvai hídhoz, ahol egy hete agyonlőtték Vlagyimir Putyin egyik legismertebb bírálóját, Borisz Nyemcovot. Az ellenzéki politikus, aki korábban miniszterelnök-helyettes is volt, barátnőjével sétált a merénylet idején. A térfigyelő kamerák felvették, ahogy a gyilkos autóval elmenekül a helyszínről. A KGB utódszervezete, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője azt állítja, először a járművet találták meg, az autóban rögzített nyomok pedig elvezettek a két gyanúsítotthoz. Sajtóértesülések szerint mindketten kaukázusi származásúak.

– Mint tudják, az elnök úr, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin arra utasította a Szövetségi Biztonsági Szolgálatot és a belügyminisztériumot, hogy indítsanak közös nyomozást Borisz Nyemcov megölésének kivizsgálására. Tájékoztatni szeretném önöket, hogy a nyomozás eredményes volt, két gyanúsítottat vettünk őrizetbe, név szerint Anzor Gubashevet és Zaur Dadajevet – közölte Alekszander Bortnikov, a szolgálat vezetője.

Borisz Nyemcov utcai tüntetést szervezett az ukrajnai háború ellen. A meggyilkolt politikus lánya nem állítja azt, hogy a merényletet Vlagyimir Putyin vagy a Kreml rendelte meg, de azt igen, hogy a hatóságok felelőssége nem megkerülhető. „Úgy gondolom, a hatóságokat politikai felelősség terheli a gyilkosság miatt. Ez nyilvánvaló, hiszen ez a kegyetlen, merénylet Oroszország és Moszkva szívében történt” – mondta Zhanna Nyemcova.

Vlagyimir Putyin elítélte Borisz Nyemcov meggyilkolását, az orosz elnök azt mondta, hogy véget kell vetni a politikai merényleteknek Oroszországban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!