2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Nincs szó terrortámadásról Leicesterben

Hír TV

2018. február 26., hétfő 08:27, frissítve: hétfő 10:22

Négy ember meghalt, amikor felrobbant egy ház az angliai Leicesterben. A detonáció valószínűleg a földszinten működő lengyel vegyesboltban történt. A hatóságok szerint nem terrortámadásról van szó.

Valószínűleg robbanás következtében gyulladt ki egy kétszintes ház a közép-angliai városban.

 

„Hallottam a robbanást, és éreztem, ahogy megrázkódott a ház. Azt hittem, hogy leszakítja a mennyezetet” – idézte fel egy szemtanú, John Alexander.

A robbanás valószínűleg a földszinti lengyel vegyesboltban történt, amely felett lakások voltak. Az épület teljesen összeomlott. Négy ember életét veszítette, négyet kórházba szállítottak, egyikük állapota súlyos. A detonáció ereje akkora volt, hogy romba dőlt a közeli buszváró is. Több szomszédos épület is károsodott, ezért számos lakást és üzletet evakuáltak. A tűzoltók és a mentők egész éjjel dolgoztak a helyszínen.

„Az első, amit láttam, hogy az üzlet romba dőlt. A robbanás ereje elvitte a buszmegállót is, törmelék volt mindenhol. Aztán rögtön tűz ütött ki” – folytatta John Alexander.

A rendőrség vizsgálatot indított a robbanás okának kiderítésére. Közlésük szerint egyelőre semmi sem utal arra, hogy terrortámadás történt volna.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!