2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

Nincs kegyelem, sortűz vár a két fiatalemberre

2015. április 7., kedd 11:02

Ausztrália tiltakozása ellenére várhatóan kivégeznek két ausztrál drogcsempészt Indonéziában. A jakartai bíróság elutasította a két halálra ítélt fellebbezését, és az ázsiai szigetország államfője sem adott kegyelmet nekik.

Canberra minden diplomáciai erőfeszítése ellenére sem sikerül megakadályozni, hogy Indonéziában kivégezzék az ausztrál heroincsempészeket. A két fiatalembert 8 társával együtt még 2010-ben tartóztatták le, több mint 2 és fél kiló drogot akartak átcsempészni. Az ázsiai országban ezért minden esetben halálos ítélet jár.

A hatóságok márciusban kezdték meg az ítélet előkészítését, nemzetközi kérvények ellenére. A bandában francia, brazil, Fülöp-szigeteki, ghánai és indonéz állampolgárok vannak. A két ausztrál elítélt ügyvédje fellebbezést nyújtott be az indonéziai felsőbírósághoz, de a testület elutasította a kérvényt.

„A külföldiek által benyújtott fellebbezés elfogadása nyilvánvalóan lehetetlen. Hogyan akarja egy külföldi állampolgár kétségbe vonni az indonéz törvényeket? Az alkotmányban előírt jogszabályaink vannak. Nyilvánvaló, hogy elutasítják, és biztos vagyok benne, hogy az ügyvédeik is tudják ezt” – közölte az ügyészség szóvivője, aki szerint a védelem szándékosan lassítja az ítélet végrehajtását.

Nem adott kegyelmet az ázsiai ország elnöke sem, arra hivatkozva, hogy országa a régió egyik fő kábítószer-kereskedelmi útvonala. Ezután az elítélteket átszállították egy indonéz börtönszigetre, ahol sortűzzel hajtják majd végre a halálos ítéleteket. A jakartai hatóságok csak annyit közöltek, a lépés előtt három nappal értesítik az elítélteket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!