2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar ráadás 17:10

Mumifikálódott holttesteket találtak a hegycsúcson

2015. március 7., szombat 21:14, frissítve: vasárnap 10:44

Mexikó legmagasabb hegycsúcsán kerültek elő a mumifikálódott holttestek. A két hegymászóval fél évszázada végezhetett egy lavina.

Mexikó legmagasabb hegycsúcsán, a több mint 5600 méteres Pico de Orizabán alpinisták bejelentése alapján találtak két mumifikálódott holttestet a hegyi mentők. Feltételezések szerint az áldozatok 55 éve halhattak meg lavinaomlásban. Személyazonosságuk csak a laborvizsgálat után állapítható meg.

„Egyelőre nem rendelkezünk részletes információkkal. Annyit tudunk, hogy a testalkatuk alapján valószínűleg mexikóiak lehetnek” – számolt be Francisco Rodríguez, a helyi polgárőrség vezetője, aki egyelőre nem tudja, hogy a mumifikálódott holttesteket hogyan hozzák le a hegyről. A hegyi mentők hagyományos hordágyai nem bírnák el a terhet.

A Pico de Orizaba tűzhányót kedvelik a hegymászók, ezért is különös, hogy eddig miért nem bukkant rá senki a holttestekre. Az egyik lehetséges magyarázat a globális felmelegedés. Egy éve az olasz Alpok olvadó gleccserei alól első világháborúban elesett katonák mumifikálódott maradványai kerültek elő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!