2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Metróaluljáróba hajtott egy busz Moszkvában

Hír TV

2017. december 25., hétfő 17:21, frissítve: hétfő 18:52

Metróaluljáróba hajtott egy busz Moszkvában. Öt ember meghalt, és 15-en megsérültek. A jármű több gyalogost elgázolt, amikor lehajtott a lépcsőn, végül csak az aluljáró alacsony belmagassága állította meg. A sofőr túlélte a balesetet, és őrizetbe vették. Azt mondta, a busz fékrendszere hibásodott meg, de a járművet idén gyártották. A terrortámadást mindenesetre kizárták a hatóságok.

Az aluljáró mennyezete állította meg azt a busz, ami elszabadult Moszkva nyugati városrészében. A jármű olyan sebességgel érkezett, hogy a gyalogosok nem tudtak félreugrani, az áldozatok közül valamennyien a lépcsőn voltak a baleset pillanatában.

„A busz éppen a szemközti térről indult el, amikor eddig ismeretlen okok miatt az aluljáróba zuhant. A halálos áldozatok mellett 9 ember került kórházba súlyos sérülésekkel. Többen pedig könnyebb sérülést szenvedtek” – mondta az orosz főváros polgármester-helyettese, Pjotr Bijurkov.

Az ortodox keresztény Oroszországban január elején ünneplik a karácsonyt: december 25. csak egy normális munkanap, ezért szokásos forgalom volt az utcán. A sofőr azt mondja, fékhiba miatt nem tudta megállítani a buszt, pedig a jármű szinte új volt, idén gyártották. Az első vizsgálat szerint a vezető alkoholt és kábítószert se fogyasztott, teljesen józan volt.

„A busz vezetője sokkot kapott. Most orvosi felügyelet alatt áll, a nyomozók később fogják újra kikérdezni az okokkal kapcsolatban” – ismertette Bijurkov.

Az érintett metrómegálló közelében 2014-ben is volt egy baleset, akkor egy metrószerelvény siklott ki az alagútban és 21 ember halt meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!