2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Mégis fizethetett Trump a pornószínésznőnek

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 11:44, frissítve: csütörtök 13:05

Donald Trump kifizette ügyvédjének azt a 130 ezer dollárt (mintegy 34 millió forintot), amelyet ő 2016-ban utalt át egy pornószínésznőnek, hogy ne beszéljen Trumppal való egyéjszakás kalandjáról. Ezt Rudy Giuliani volt New York-i polgármester mondta el egy tegnapi tévés interjúban. Állítása ellentmond az elnök eddigi álláspontjának, miszerint nem tudott az ügyvéd magánakciójáról és nem volt kapcsolata Stormy Daniels nevű hölggyel. Az ügy a feltételezett viszonyon kívül azért kellemetlen Trump számára, mert súlyos jogi következményei lennének, ha bebizonyosodna: az elnökválasztási kampány idején kampánypénzből utaltak át hallgatási díjat.

Stormy Daniels, polgári nevén Stephanie Clifford az a pornószínésznő, akinek állítólag egyéjszakás kalandja volt az amerikai elnökkel még 2006-ban. Donald Trump ugyan tagadja, hogy viszonya lett volna a nővel, aki a héten jelentette be, rágalmazás miatt beperli Trumpot egyik becsmérlő Twitter üzenete miatt. A felnőttfilmsztár azért is perel, hogy semmisé tegye a titoktartási szerződést, amelyet Trump ügyvédje kötött vele a 2016-os választás előtt.

Arra hivatkozott, hogy a titoktartásra vonatozó egyezség nem érvényes, mert nem szerepel rajta Trump aláírása. A színésznő hallgatása állítólag 130 ezer dollárt ért az elnöknek, amelyet ügyvédje fizetett ki a kampányban. Trump egy hónapja még tagadta a vádat.

Teljesen máshogy nyilatkozott azonban szerda este a Fox News esti adásában Rudy Giuliani, New York volt polgármestere, aki április közepén csatlakozott Turmp jogászcsapatához azt mondta: Trump az ügy kirobbanásáig nem tudott ügyvédje akciójáról, csak a botrány kipattanása után fizette vissza neki a 130 ezer dolláros összeget, de azt sem kampánypénzből, így nem követett el törvénytelenséget.

A nő ügyvédje szerinte Donald Trump hazudott, mert tudott a kifizetésről.

Ez szégyen, Don, fel vagyok háborodva emiatt, és pártállástól függetlenül, minden amerikai. Nem érdekel, hogy bal vagy jobboldali valaki, fel kell háborodnia amiatt, hogy mi történt, azokkal a hazugságokkal kapcsolatban, amelyek az elmúlt három hónapban erről a pénzről elhangzottak. Fel kel háborodni amiatt, hogy az amerikai egyesült államok elnöke a gépén hazudott a 130 ezer dolláros kifizetéssel kapcsolatban. Ezt nem lehet szépíteni. Ki lehet rúzsozni egy malacot reggel, délben, este, az attól még malac marad. Undorító, amit hallottunk - mondta Michael Avenatti.

Trump ügyvédje először tagadta, majd beismerte, hogy saját pénzéből fizetett, hogy megvásárolja a nő hallgatását, azt ugyanakkor tagadta, hogy Trump vagy kampánystábja részt vett volna a tranzakcióban. Ha bebizonyosodna, hogy mégis együttműködött a kampánystábbal, annak súlyos következményei lehetnek az elnökre nézve. Rudy Giuliani nyilatkozata egyébként további kérdéseket is felvet, mert Trump tavaly júniusi bevallásában nem szerepel, hogy 130 ezer dolláros tartozása lett volna ügyvédjének.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!