2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Már húsz áldozata van a sárlavinának

Hír TV

2018. január 15., hétfő 11:33

Húszra emelkedett a kaliforniai sárlavina halálos áldozatainak száma. Több embert keresnek, 2100-an dolgoznak a mentési munkálatokban, miközben az érintett területeken megkezdődött a helyreállítás.

Megkezdődtek a helyreállítási munkálatok Dél-Kaliforniában. A katasztrófavédők a házak romjait takarítják össze, de gondot okoz a felgyülemlett sár mennyisége is. A megrongálódott áram- és gázvezetékek óriási veszélyt jelentenek a környéken, a telefonpóznákat is elvitte a lezúduló sár. A helyi gázszolgáltató szerint a helyreállítás még heteket vesz igénybe.

Közben keresik a túlélőket. 900 ember érkezett Santa Barbara megyébe, hogy csatlakozzon a szolgálatot végző 1200 társához az eltűnt személyek felkutatásában. A helyi, az állami és a szövetségi ügynökségek mellett a parti őrség, a haditengerészet és a vöröskereszt állománya is részt vesz a kutatásban.

„A halálos áldozatok száma húszra emelkedett” – jelentette be Bill Brown, Santa Barbara megye seriffje. A legfiatalabb áldozat 3, a legidősebb 89 éves.

Egy part menti kis kaliforniai városban, Carpinteriában a szomszédos Montecitóban elhunytak emlékére tartottak virrasztást. „Egy hétig teljes sokkban éltünk. Megpróbáltunk egy kicsit visszatérni a normális kerékvágásba, de gyászolnunk is kell” – mondta egy megyei elöljáró.

A városka polgármestere szerint szerencséjük volt, hogy ők kimaradtak a sárlavinából, de ez nem jelenti azt, hogy végleg megúszták. „Úgy vélem, sok embernek fáj a szíve amiatt, ami Montecitóban történt. Ugyanakkor a következő esőzés során könnyen mi jöhetünk a sorban, mert ugyanannak a vízgyűjtő területnek vagyunk a részei, és a tűz is elért idáig” – mondta Fred Shaw.

Az érintett megye seriffhivatala bemutatta négy, már azonosított eltűnt személy fotóját és személyes adatait is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!