2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A moszkvai fogoly - Bethlen István 03:00

Élő adásban öntötte nyakon szitkozódó riválisát

Hír TV

2018. március 1., csütörtök 22:32, frissítve: csütörtök 23:04

Egyenes adásban öntötte nyakon az egyik orosz elnökjelölt a riválisát, Vlagyimir Zsirinovszkijt. A tévévitában nem vett részt az orosz elnök. Vlagyimir Putyin ma a többi között a radaroknak láthatatlan manőverező rakéta kifejlesztését jelentette be.

Elnökjelölti vitát tartottak szerdán, amit az orosz állami tévében élőben sugároztak. Az adásban az Oroszországi Társadalmi Szövetség vezetője, illetve Vlagyimir Zsirinovszkij, a Liberális Demokrata Párt vezetője került hangos szóváltásba. Kszenyija Szobcsak, a Polgári Kezdeményezés jelöltje pedig megpróbálta lenyugtatni Zsirinovszkijt, aki válaszul lehülyézte a volt tévés műsorvezetőnőt.

Az egykori valóságshow-műsorvezetőnő végül vízzel nyakon öntötte Zsirinovszkijt.

„Ez a nő egy idióta. Vigyék innen. Vigyék innen ezt prostituáltat, ezt az ostoba némbert, ezt az utolsó ribancot” – szólt a válasz a Liberális Demokrata Párt elnökétől.

A stúdióban rendezett vitán a függetlenként induló, hivatalban lévő elnök nem vett részt. Vlagyimir Putyin csütörtökön évértékelő beszédet tartott a parlament két házának, 17 nappal a voksolás előtt.

Az újabb hatéves ciklusra nagy eséllyel pályázó orosz államfő beszédének első részében arról beszélt, hogy a demokratikus társadalom megerősödött, de szélesíteni kell a szabadságjogokat, a helyi önkormányzatok önállóságát, a civil társadalomét és a bíróságokét.

Beszélt Putyin a szegénység visszaszorításáról is. „A gazdasági válság következményeként a szegények száma ismét nőtt. Ma 20 millióan küzdenek ezzel. Természetesen ez nem 40 millió ember, mint 2000-ben, de még mindig elfogadhatatlanul sok” – emelte ki az orosz elnök.

Majd kétórás beszéde végén pedig a legújabb orosz harcászati fejlesztéseket mutatta be. „Ez egy alacsonyan szálló, nehezen kiszúrható robotrepülőgép, amely nukleáris töltet hordozására képes. Gyakorlatilag korlátlan hatótávolságú manőverező gép. Láthatatlan minden jelenleg létező és jövendőbeli légvédelmi és rakétaelhárító rendszer számára” – magyarázta a publikumnak kivetített képen látható eszközt.

Az óriáskivetítőn ezenkívül látható volt egy nukleáris robbanótöltet hordozására alkalmas víz alatti drón, a Tőr névre elkeresztelt, légi indítású, több mint 2 ezer kilométeres hatótávolságú hiperszonikus rakéta is. Valamint bejelentette a Szarmat típusú, több robbanótöltet szállítására alkalmas interkontinentális ballisztikus nehézrakéta kifejlesztését.

Hangsúlyozta ugyanakkor, országa senkit sem akar megtámadni, katonai erejének növekedése a béke garanciája, de haladéktalanul válaszolnak egy ellenséges támadásra. „Atomtámadásnak fogjuk tekinteni, ha bárki ellenünk vagy szövetségeseink ellen bármilyen teljesítményű nukleáris fegyvert vet be. Azonnal válaszolunk egy ilyen akcióra” – emelte ki.

A fegyverrendszerek kifejlesztését azzal indokolta, hogy az Egyesült Államok kilépett a harcászati fegyverkorlátozást szabályozó, 1972-es rakétavédelmi szerződésből. Putyin hozzátette, Moszkva nem sérti a meglévő egyezményeket, az új harci eszközök jellemzőit megosztja a Nyugattal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!