2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Egy évig tervezték az elfogásukat

2015. április 21., kedd 10:46

Egy dzsihadista buktatta le társait, akik az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni. A férfi telefonjával rögzítette a beszélgetéseiket. A csoport Amerikából ment volna Szíriába, elfogásukat az FBI egy évig tervezte.

Hat férfit állítottak elő az amerikai hatóságok. A szomáliai származású amerikaiakat azzal vádolják, hogy csatlakozni kívántak az Iszlám Államhoz Szíriában. „Hogy őszinték legyünk, van terrorszervezési probléma Minnesotában, és ez az ügy is azt bizonyítja, hogy milyen nehéz a toborzásoknak véget vetni itt” – nyilatkozta Andrew Luger minnesotai államügyész.

A rokonokat, barátokat is magába foglaló csoport tagjai arra készültek, hogy az Egyesült Államokat elhagyva a terrorista szervezethez csatlakoznak. Az őrizetbe vételeket több mint egyéves FBI-nyomozás előzte meg.

A most őrizetbe vettek úgy buktak le, hogy a csoport egyik tagjának kétségei támadtak és elkezdte rögzíteni a beszélgetéseket és a találkozókat. Lebukott az a dzsihadista férfi is, aki az Iszlám Államba akarta beszervezni a csoportot. Abdi Nur tavaly hagyta el az Egyesült Államokat és csatlakozott a terrorista szervezethez Szíriában. Nurt novemberben helyezték vád alá Amerikában.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!