2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Zajlanak az USA-Észak-Korea találkozó előkészületei

Hír TV

2018. április 18., szerda 07:51, frissítve: szerda 10:02

Kim Dzsongunnal tárgyalt Észak-Koreában a CIA igazgatója, aki egyben a külügyi tárca várományosa is - jelentette az AP két, neve elhallgatását kérő tisztségviselőre hivatkozva. Az amerikai hírügynökség szerint Mike Pompeo hozzávetőleg két héttel ezelőtti útja összefügghet a tervezett amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó előkészítésével.

Észak-Koreában járt a CIA igazgatója. Legalábbis amerikai sajtóértesülések szerint. Mike Pompeo, aki egyébként mostanában inkább külügyminiszter-jelöltként hívta fel magára a figyelmet, a húsvéti hétvégén utazott Phenjanban. Egyes információk szerint nem egyedül ment, több titkosszolgálati vezető is elkísérte, de a kormánytól senki. Megerősítette a megkezdett titkos tárgyalásokat, a japán miniszterelnököt Floridában vendégül látó Donald Trump is.

 „Elkezdtünk Észak-Koreával is közvetlenül tárgyalni. Magas szintű tárgyalásokat kezdtünk, nagyon magas szinten Észak-Koreával. Én hiszek benne, hogy van jóakarat és jó dolgok történnek. Meglátjuk, mi fog történni, ahogy mindig is mondom. Meglátjuk. Csak a végeredmény számít nem pedig az, hogy gondolkodunk egy találkozón, vagy találkozunk” – ismertette az elnök, aki saját sikereként beszél a két Korea közeledéséről.

„Észak-Korea csatlakozik. Dél-Korea is találkozik, és további találkozókat is szervez Északkal, hogy befejezhessék végre a háborút, és én az áldásomat adtam erre. Nélkülünk és különösen nélkülem azt hiszem, nem tárgyalnának semmiről sőt, az olimpia is egy bukás lett volna, ezzel szemben nagy siker volt. Mint tudják, Észak-Korea részt vett az olimpián, ami nagy siker volt, és ez nélkülem nem történhetett volna meg” – jelentette ki Trump.

Az elnök szerint még nem jelölték ki a csúcstalálkozó pontos helyszínét és dátumát, de legkésőbb június elején asztalhoz ülhetnek. Ugyanakkor Trump a helyzet változékonyságára tekintettel azt is mondta: lehet, hogy egyáltalán nem is lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!