2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Wilders: A marokkóiak nagyobb része söpredék

2017. február 18., szombat 18:33, frissítve: szombat 20:25

Söpredéknek nevezte a marokkói bevándorlókat a holland szélsőjobb vezetője egy kampányrendezvényen. Geert Wilders szerint a bűncselekmények elkövetőit ki kell utasítani az országból, a Koránt pedig be kell tiltani. Wildersék jelenleg vezetik a népszerűségi listákat – kampányuk szerint kilépnének az EU-ból és az euróövezetből is.

Hazafias tavaszt akar a holland szélsőjobb vezére. Geert Wilders Rotterdam munkásnegyedében kampányolt. A Szabadság Párt vezeti a népszerűségi listát, a hollandok negyede voksolna rá. Wilders a marokkói bevándorlókat kiáltotta ki közellenséggé.

„Nem mind söpredék. De a marokkóiak nagyobb része söpredék. Miattuk nem biztonságosak a holland utcák, mégse foglalkozik velük senki komolyan. Ha vissza akarjátok szerezni az országotokat, ha azt akarjátok, hogy Hollandia a hollandoké legyen, akkor csak egyetlen pártra tudtok szavazni” – szónokolt Wilders.

A politikus az iszlámot veszélyesebbnek tartja a nácizmusnál, ezért betiltaná a Koránt. Büntetné a muszlim ruhaviseletet, a jogerősen elítélt kettős állampolgárokat pedig kiutasítaná Hollandiából.

„Azért Wildersre szavazunk, hogy a bűnöző külföldiektől megszabaduljunk. Aki békés, az maradhat, a mecsetek maradhatnak, de aki nem viselkedik, azt ki kell toloncolni” – mondja egy Wildersre szavazó.

Wilders ellenzi az uniós tagságot, kilépne az EU-ból, noha Hollandia az Európai Közösség alapító tagja.

„A választás napja a felszabadulás napja lesz. Végre visszakapjuk a kulcsunkat a házunkhoz. A kulcs most Brüsszelben van, de visszaszerezzük. Mi döntünk a változásról” – mondja Wilders egyik szavazója.

A holland választáson 28 párt indul, a felmérések szerint 14 be is jut a parlamentbe. Wilders Szabadságpártjával egyelőre egyetlen szervezet sem hajlandó koalícióra lépni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!