2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Washingtonban elővették már a második forgatókönyvet

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az amerikai Egyesült Államok elő fog rukkolni azzal a B tervvel, amely az orosz-ukrán konfliktus befagyásához vezet - erről beszélt Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője. Háború Ukrajnában című műsorunkban. Vukics Ferenc katonai szakértő pedig azt mondta, hogy a korábban ígért nagy összegű amerikai támogatásokat szándékosan nem folyósítja Washington Kijevnek.

  • Washingtonban elővették már a második forgatókönyvet

Donald Trump elnöksége idején, 2020. szeptember 15-én írták alá Washingtonban az úgynevezett Ábrahám-megállapodásokat. A dokumentum olyan kétoldalú egyezményeket tartalmaz, amelyeket Izrael kötött arab országokkal kapcsolataik normalizálására.

A paktum csaknem 2 évtizedes kaotikus helyzetet rendezett a zsidó állam és az Öböl-menti országok között. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az Ábrahám-megállapodások működnek, ezért azokra példaként kell tekinteni a konfliktusok felszámolása esetén.

A tárcavezető megjegyezte, New York-i látogatása során Magyarország uniós és NATO-szövetségesei megpróbálták meggyőzni arról: ne találkozzon az ENSZ-ben a Föderáció és Fehéroroszország képviselőivel, ami azonban nem segíti elő a békés rendezést.

Eközben az ukrán elnök Washingtonban járt, de nem szólalhatott fel a Kongresszus felső- és alsóházának együttes ülésén, mert a Képviselőház republikánus elnöke ezt nem engedélyezte.

Kevin McCarthy döntése összefüggésben állhat azzal, hogy a törvényhozás továbbra is visszatartja azt a 25 milliárd dolláros támogatást, amelyet korábban Ukrajnának irányoztak elő.

Az ukrán elnök mindent megtesz, hogy nemzetközi szinten elszigetelje Oroszországot, ezért a Föderáció vétójogának megvonását kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

A javaslat azonban még Kijev szövetségeseinél is kiverte a biztosítékot. Az ukrán-barát német külügyminiszter is elutasította Zelenszkij indítványát. Annalena Baerbock úgy fogalmazott: "nem támogatunk mindent, amit az ukrán kormány javasol."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!