2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Volt ellenfele is Trump mögé állt

2016. február 27., szombat 10:42, frissítve: hétfő 10:55

Már egyik volt ellenfele is beállt Donald Trump mögé az amerikai republikánus párt előválasztási versenyében. New Jersey kormányzója, Chris Christie szerint olyan erős vezetőre van szüksége Amerikának, mint Trump. Közben a legutóbbi tévévita után elfajult a kampány, az ingatlanmilliárdos és kihívói már nyilvánosan sértegetik egymást.

Donald Trump újabb lépést tett afelé, hogy ő legyen a republikánus párt elnökjelöltje. Texasi kampánygyűlésén mindenki meglepetésére egykori ellenfele, Chris Christie foglalta el a pódiumot, hogy bejelentse: mostantól ő is az ingatlanmilliárdost támogatja. „Amerikának egy erős vezetőre van szüksége, aki munkahelyeket teremt, és visszaállítja a magabiztosságát. Donald Trump a megfelelő ember erre a feladatra. Amerikának olyasvalakire van szüksége, aki garantálja, hogy Hillary Clinton meg sem közelíti a Fehér Házat” – mondta New Jersey kormányzója.

Trump egymás után három államban nyerte meg az előválasztást, pedig korábban elképzelhetetlennek tűnt, hogy a valóságshow-jairól és botrányos kijelentéseiről ismert üzletembernek esélye lehet a republikánus párt felkészültebb politikusaival szemben. A legutóbbi tévévitán ellenfelei próbálták megszorongatni, aminek az lett az eredménye, hogy a kampány sértegető versennyé változott Trump és Marco Rubio floridai szenátor között. „A tévévita során láttam Rubión, hogy mentálisan összeomlott, kikészült idegileg. Ó, látniuk kellett volna, vakolókanállal rakták fel rá a sminket a szünetben, annyira izzadt” – fogalmazott Donald Trump.

A kubai származású Rubio, akit Trump legesélyesebb ellenfelének tartanak, hasonló stílusban vágott vissza. „Hadd mondjak valamit, a vita egyik szünetében Trump az öltözőben kikészült. Először a sminkesek az izzadságfoltokat kerülgették az arcán, aztán kért magának egy teljes alakos tükröt, pedig a pódiumon csak a fél testünk látszik. Lehet, hogy ellenőrizni akarta, nedves-e a nadrágja, nem tudom” – nyilatkozta a republikánus elnökjelölt-aspiráns.

A következő nagy összecsapás március elején lesz, amikor az úgynevezett szuperkedden egyszerre több mint egy tucat államban tartanak előválasztást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!