Vizsgálja az FBI Trump orosz szálait

KaG, 2017. március 20., hétfő 22:48
Vizsgálja az FBI azt, hogy Donald Trump kampánycsapata összejátszott-e az orosz kormánnyal az amerikai választás előtt. Ezt a Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője mondta kongresszusi meghallgatásán. James Comey arról is beszélt: nem tud arról, hogy bármi is bizonyítaná az amerikai elnök azon állítását, hogy Barack Obama lehallgattatta őt és stábját a kampányban.

Maratoni hosszúságúra nyúlt az FBI igazgatójának meghallgatása a kongresszusban. James Comey itt bejelentette, hogy vizsgálják azokat az állításokat, amelyek szerint Donald Trump kampánycsapata összejátszott az orosz kormánnyal a tavalyi amerikai elnökválasztások előtt. A Szövetségi Nyomozó Iroda most ismerte be először, hogy az ügyben nyomozás folyik.

„Mint minden kémelhárító nyomozás esetében, ezúttal is felmerül az a kérdés, hogy történt-e valamilyen bűncselekmény. Mivel egy még nem lezárt, folyamatban lévő nyomzásról van szó, amely még titkosított is, nem mondhatok többet arról, hogy mit teszünk, és kinek a viselkedését vizsgáljuk” – mondta Comey.

Az FBI igazgatója azt is kijelentette: arra nincs bizonyíték, hogy Barack Obama volt elnök lehallgattatta az akkor még elnökjelölt Donald Trumpot.

„Tisztelettel vagyok az elnök Twitter-bejegyzései iránt az állítólagos lehallgatásáról az előző adminisztráció részéről, de nekem nincs információm, amely alátámasztaná ezeket a bejegyzéseket” – tette hozzá Comey.

A meghallgatás még tartott amikor a Fehér Ház szóvivője védelmébe vette Donald Trump állítását, amely szerint elődje elrendelte a Trump-torony lehallgatását a kampány során. Így azt is elutasította, hogy Donald Trump visszavonja kijelentését, vagy hogy bocsánatot kérjen az előző elnöktől.

„Nem, nem. A meghallgatást megkezdtük, az még folyamatban van, és mint az elnöklő megjegyezte, ez csak egyike azoknak a meghallgatásoknak, amelyeket tartunk” – mondta Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője.

Donald Trump még a német kancellárral tartott pénteki találkozóján is arról beszélt, hogy benne és Angela Merkelben az a közös, hogy mindkettejüket lehallgatta Barack Obama.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés