2024. 06. 02. Vasárnap Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A szeleburdi család

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Vízhiány és áramszünet Olaszország déli részén

Szicília is lángokban, le kellett zárni a palermói repteret. Olaszország ugyanakkor kettészakadt, az északi részén viharok tombolnak.. Nem kímélték a természeti csapások Kanadát sem. Ott két kisgyereket úgy sodort el az árvíz, hogy egy autóban ültek.

  • Vízhiány és áramszünet Olaszország déli részén

Lángokban állt Palermó reptere. Szicíliában erdőtüzek pusztítanak. A lángok pedig átterjedtek Olaszország egyik legforgalmasabb légikikötőjére is, amit emiatt le is kellett zárni.

A szigeten már válságstábot kellett összehívni. A hőmérséklet ugyanis tartósan 45 fok fölött alakul. Ez pedig vízhiányt és áramszünetet okoz. Cataniában már a csapokból sem folyik víz.

Miközben délen és Szicíliában a kánikula és a szárazság pusztít, addig Észak-Itáliában napok óta heves viharok tombolnak. A jégesővel kísért erős szél miatt törmelékek és gyökerestől kitépett fák hevertek szerte az utakon. Sok autó megrongálódott.

Az ítéletidőnek halálos áldozata is van: Milánó közelében egy 58 éves asszony vesztette életét, agyonnyomta egy rá dőlő fa.

Hatalmas vihar csapott le a német fővárosra is. Berlinben a több mint száz kilométer per órás szél ágakat tört le, fákat csavart ki, és mindent sodort magával, ami az útjába került. Az éttermek teraszain felkapta a székeket, asztalokat, az utcák teljesen elnéptelenedtek. A vihar a helyi gyorsvasút, az Elzbán forgalmát is akadályozta. A berlini tűzoltóság rendkívüli helyzetet hirdetett,

A kanadai Új-Skóciában három havi csapadék esett mindössze 24 óra alatt.

Az özönvízszerű esőzések okozta áradásban sajtóinformációk szerint négyen tűntek el, köztük két gyerek. Ők egy autóban ültek, amit elsodort az ár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!