2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Veszélyes a kormány Soros-ellenessége?

2017. augusztus 17., csütörtök 07:13, frissítve: csütörtök 09:12

A Soros-ellenes kampány „antiszemita-iszlamofób kettős veszélyéről” ír egy német lap. Szlovákia már az EU-t választaná Közép-Európa helyett. Sínen van a magyar–szerb gyorsvasút a – kínaiak szerint.

Az antiszemitizmus és az iszlamofóbia veszélyes találkozása a Soros-ellenes kampányban – ez a témája a Qantara.de cikkének. A nyugati és az iszlám világ párbeszédét támogató német oldal szerint miközben a magyar kormány agresszív retorikája a zsidóellenesség felé hajlik, furamód még iszlámellenes szálakat is bele tudott szőni Soros György gyalázásába. Hozzáteszi: ez a vegyes üzenet meglepően jó fogadtatást kapott Kelet- és Közép-Európa más országaiban is.

Szlovákia jövője az EU magja mellett van, nem az euroszkeptikus keleti országok mellett – idézi Robert Ficót a Reuters. A szlovák miniszterelnök szerint hazájának egy mélyen integrált európai uniós „mag” részének kell lennie, amelyet Németország és Franciaország vezet. A szerző rámutat: Fico ezzel kihátrált korábbi EU-ellenes pozíciójából, egyúttal eltávolodott a visegrádi csoport többi, uniókritikus államától.

Sínen van a magyar-szerb gyorsvasút – írja a China Daily. Az angol nyelvű kínai napilap cikke szerint novemberben kezdődik a Belgrád–Budapest vonal építésének első szakasza Szerbiában; a második fázisról pedig 2017 végén egyezhet meg a magyar és a szerb kormány. A teljes vonal két éven belül készülhet el, ezután a jelenleg nyolc helyett csupán két és fél óra lesz a menetidő a két főváros között.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!