2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Veszélybe kerültek Erdélyben a magyar osztályok

Hír TV

2018. június 20., szerda 07:47, frissítve: szerda 08:01

Moszkva az űrfegyverkezés veszélyeitől tart, Erdélyben pedig magyar osztályok küzdenek.

Nemzetközi szintű biztonsági kockázatoktól tart Oroszország a hétfőn bejelentett amerikai űrhadsereg miatt. A moszkvai felsőház védelmi és biztonsági bizottságának elnöke szerint katasztrófát jelent az a fegyverkezés az űrben, amelyet Donald Trump elnök vázolt fel. Viktor Bondarjev úgy véli, ha az Egyesült Államok kilép az 1967-es szerződésből, amely tiltja az atomfegyverek telepítését a világűrbe, akkor nemcsak az orosz vezetés, hanem a többi állam is keményen válaszolhat a globális biztonság szavatolása érdekében.

A gyereklétszám csökkenése miatt veszélybe kerültek Erdélyben a magyar osztályok. Akár egész tagozatokat is kénytelenek lesznek megszüntetni. Ez elsősorban a szórványban, de a tömbmagyar vidékeken is gondot okoz, sőt sokfelé a szülők már 5. osztálytól a városi iskolába íratják a gyerekeiket. Az önálló magyar osztályok megmaradása csak az román oktatási minisztérium és a kisebbségi államtitkárság segítségén múlik

 

Az utasok és a személyzet segítségével szült egy nő párizsi elővárosi vonaton. A francai főváros központjában a váratlan esemény egy óráig állt a forgalom az érintett szakaszon. Nem sokkal a kisfiú születése után a vasúttársaság vezetője gratulált a szülőknek, és bejelentették, a fiú 25 éves koráig ingyen utazhat majd a párizsi elővárosi vonatokon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!