2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vérengzés egy abortuszklinikán

2015. november 28., szombat 08:21, frissítve: szombat 10:26

Több mint ötórás rendőrségi akció után elfogták azt a férfit, aki egy coloradói klinikán nyitott tüzet. Hárman meghaltak, tizenegyen megsebesültek. Az intézmény egy nőgyógyászati ellátást biztosító és abortuszokat is végrehajtó nonprofit szervezethez tartozik. Vezetőit korábban magzatiszerv-kereskedelemmel vádolták.

Ötórás tárgyalás után ért véget a fegyveres támadás egy coloradói nőgyógyászati klinikán. „Az elkövetőt őrizetbe vettük, Colorado Springs lakosai már nincsenek veszélyben, de nagyon nagy tetthelyet kell átvizsgálni” –  mondta az incidenst követően John Suthers polgármester. A vizsgálatok után kiderült, hogy a lövöldözésben két civil és egy rendőr halt meg, kilenc embert pedig lőtt sebbel szállítottak kórházba. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért nyitott tüzet az 59 éves gyanúsított a klinikán tartózkodókra.

„Épp sms-t írtam, amikor egy férfi berontott az ajtón úgy, hogy az üveg összetört. Elkezdett minden irányba lövöldözni. Onnantól nem emlékszem sok mindenre. Először ki akartam szállni a kocsiból és elrohanni, aztán meggondoltam magam, beindítottam az autót, de akkor a fickó hirtelen előttem állt, és rám célzott, aztán lőni kezdett, ahogy láttam az arcát, csak vért láttam magam körül” – idézte föl az egyik szemtanú, aki végül elmenekült, és egy közeli kórházban kért segítséget; könnyebb sérüléssel látták el.

A klinikán teljes körű nőgyógyászati szolgáltatásokat nyújtanak, egyebek közt terhességmegszakításokat is végeznek. Ez ellen többször is tiltakoztak abortuszellenes csoportok. A republikánusok abortuszszigorítási javaslatai miatt egyre több támadás éri a hasonló intézményeket. A klinikát működtető szervezet vezetőit korábban magzatiszerv-kereskedelemmel is vádolták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!