2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fekete péntek: még el sem kezdődött, de már egymást ölték

2015. november 27., péntek 11:13, frissítve: péntek 13:00

A legtöbb amerikai bolt ma még ki sem nyitott, de Clevelandban máris tettlegességig fajult a fekete pénteki vásárlási láz. Colorado államban a fagypont körüli hideg ellenére is sokan az üzletek előtt töltötték az éjszakát.

Clevelandben tettlegességig fajult a fekete pénteki vásárlási láz. Egy nő csak egy pillanatra hagyta el az előre kikészített székét, mire visszatért, a széket már a sor végére helyezték. Az esetből verekedés lett. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Türelmetlen vásárlók özönlötték el az egyik New York-i játéküzletet is. A Toys R Us már csütörtök délután elkezdte a fekete pénteket, ami a kereskedők számára is kiemelt esemény mind forgalmi, mind pedig árazási szempontból. „Csak szaladgálok és megpróbálom összeszedni az összes ajándékot, ami a listámon van, mielőtt elfogynak. Megvan a Pókember, és most éppen a tini nindzsa teknőcös fülhallgatót keresem” – mondta egy vásárló.

Az Egyesült Államokban a személyes vásárlás nyer teret az online-nal szemben. „Igen, megérte eljönni és begyűjteni a dolgokat, ahelyett hogy otthon ültem volna a gép előtt, mert ezeket nem lehet online megvenni. Tényleg el kell jönni a boltba, hogy meglegyen. És boldog vagyok, hogy így tettem” – nyilatkozta egy másik vásárló.

Az idén az áruházak már korábban megkezdték az akciók meghirdetését. Az Amazon például már november elején ízelítőt adott a fekete pénteki kínálatból. A Walmart pedig már csütörtök éjfélkor minden akciós terméket elérhetővé tett online is.

Vásárlók sátoroztak az egyik elektronikai áruház előtt Virginiában. A bolt délután ötkor nyitott. Kansas Cityben még a szakadó eső sem akadályozta meg a vásárlókat abban, hogy a boltok előtt várakozzanak.

Colorado államban is az utcán, a boltok előtt töltötték a csütörtököt a vásárolni vágyók, a hőmérséklet fagypont körül volt. Atlantában az egyik üzletben annyira összetorlódtak az emberek, hogy egy tűt sem lehetett leejteni.

Louisianában az egyik bevásárlóközpontban lövöldöztek is. Két ember autóból nyitott tüzet egymásra egy parkolóban. Az egyikük könnyebben sérült meg. A helyi rendőrség szerint az esetnek nincsen köze a bevásárlási lázhoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!