Vegyszert is bevetettek a hatóságok + Videó + Képek

KK, 2012. június 24., 20:43, frissítve: hétfő 17:08
Az Egyesült Államokban halálos áldozatot is követeltek az erdőtüzek. Utahban eddig több mint háromezer embert kellett kiköltöztetni az otthonából, a coloradói erdőtűz pedig kétszáz otthont perzselt fel. Az oltást az erős szél és a nyári forróság is nehezíti.

A hatóságok gyanúja szerint Utah államban amatőr céllövők miatt már máskor is kapott lángra az erdő. A csoport egy szemétlerakónál szórakozott. Szerencsére a tűz elkerülte a helyi robbanószergyárat, a hatóságok lezárták a térség főútvonalait.

Fotó: Reuters


Az oltást a forróság nehezíti, helikopterekről és repülőkről vegyszerekkel próbálják megállítani a tűz terjedését. Salt Lake City térségében eddig több mint 3000 embert kellett kimenekíteni.

A nyugati Coloradóban halálos áldozata is van a hetek óta tartó erdőtűznek. Egy 62 éves nő a hegyi kunyhójában vesztette életét. A hőség és az erős szél miatt a High Parkban több száz otthon vált a lángok martalékává. A tűz már csaknem 30 000 hektárt perzselt fel. A tűzoltóknak a lángok hatvan százalékát sikerült megfékezniük, de a teljes oltás hónapokba is telhet.

Az amerikai hatóságok szerint idén a szokásosnál hamarabb kezdődtek az erdőtüzek. Jelenleg főként nyugati területeken 15 helyen tombol az erdőtűz az Egyesült Államokban.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters
Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés