2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Válságot hozhat Brüsszel és a kormány háborúja

2017. május 22., hétfő 08:18, frissítve: hétfő 10:50

Egy amerikai konzervatív napilap szerint a Brüsszel és Magyarország, illetve Lengyelország között vívott háborúból az Európai Unió nem kerülhet ki a jelenlegi formájában. A Forward írása szerint az izraeli kormány tagjait Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek úgy kellett kiparancsolnia az amerikai elnök fogadására. Külpolitikai lapszemle.

Brüsszel mostanában pénzügyi háborúval fenyegeti mind Magyarországot, mind Lengyelországot, egyebek között az állítólagos emberi jogi visszaélések, valamint a demokráciaellenes akciók és politika miatt – írja a The Washington Times. Az amerikai jobboldali napilap szerint ha a konzervatív kormányok ragaszkodnak azokhoz a szuverén jogaikhoz, hogy megvédjék határaikat és megőrizzék nemzeti identitásukat, akkor Európa egzisztenciális válság felé tart, amelyből a jelenlegi formájában aligha kerülhet ki.

Az izraeli kormányfőnek úgy kellett rákényszerítenie a minisztereit arra, hogy hétfőn részt vegyenek az amerikai elnök üdvözlésén a Ben Gurion nemzetközi repülőtéren – számol egy amerikai zsidók hetilap, a Forward. A New Yorkban szerkesztett újság hírportálja szerint egy vezető izraeli tisztségviselő azt mondta, hogy Benjamin Netanjahu feldühödött, és utasítást adott ki, miután megtudta, hogy a legtöbb miniszter nem tervezi az eseményen való részvételt. A Forward arról is ír, hogy egy izraeli miniszter már rosszallását fejezte ki az amerikai–szaúdi fegyverüzlet miatt, az izraeli miniszterelnök azonban egyelőre tartózkodik a megállapodás bírálatától.

Az új francia elnök a nemek tekintetében teljesen kiegyensúlyozott kormányt alakított. A Giggle  úgy véli, hogy ez az igazi módja annak, hogy a politikus jó startot vegyen. A női portál szerint ez azért is nagy dolog, mert Emmanuel Macron nem csinált nagy ügyet az egyenlő nemi képviselet biztosításáról szóló döntéséből, ami azt jelzi, hogy komolyan veszi a dolgot, és nem csak jó pontokra törekszik a feministáknál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!