2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Orbán: Magyarország és Japán érdekelt egymás sikerében

Magyarország és Japán érdekelt egymás sikerében - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Tokióban.

  • Orbán: Magyarország és Japán érdekelt egymás sikerében

A Japán Üzleti Szövetség vezetőivel találkozott Orbán Viktor Tokióban. A miniszterelnök a külgazdasági és külügyminiszter kíséretében egyeztetett azokkal a vállalatvezetőkkel, akik stratégiai megállapodást kötöttek a magyar kormánnyal. Orbán Viktor azért érkezett Japánba, hogy megnyissa a magyar művekből rendezett tokiói kiállítást. Az eseményen a miniszterelnök kiemelte, a magyaroknak bizonyítaniuk kell, hogy a világ jól jár, ha vannak magyarok.

A kormányfő japán partnerével, Abe Sindzóval egyeztetett, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte:

Japán sikere nekünk is fontos, mert Japán a legnagyobb ázsiai befektető Magyarországon. Minél sikeresebb lesz Japán, annál nagyobb összegben fektethet be Magyarországon

- mutatott rá.

Hangsúlyozta: Japán kollégája biztosította, hogy Japán is érdekelt Magyarország sikerében, ezért támogatja, hogy modern technológiai beruházások érkezzenek Magyarországra.

Abe Sindzó közölte:

Japán tovább szeretné bővíteni gazdasági kapcsolatait Magyarországgal és támogatja az ország törekvéseit a korszerű technológiával, magas hozzáadott értékkel rendelkező iparágak ösztönzésére.

A kormányfő Facebook oldalán is üzent a felkelő nap országából, és egy ünnepi hangulatú fotót is megosztott követőivel.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!