2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Vajna bevásárlása érdekli a külföldi sajtót is

2017. szeptember 12., kedd 07:51, frissítve: kedd 08:50

Andy Vajna sajtóbirodalmának növekedéséről ír az Associated Press. Ukrajna továbbra is garantálja a kisebbségi nyelvek szabad fejlődését – idézi az ukrán külügyminisztert a Kyiv Post. A legújabb migrációs útvonalról cikkez a The Times.

Andy Vajna sajtóbirodalmának növekedéséről ír az Associated Press. A hírügynökség szerint a napilapok megszerzésével tovább nő Orbán Viktor szövetségeseinek befolyása a magyar médiában. Az írás ugyanakkor rámutat: miközben Orbán támogatói egyre több sajtótermék irányítását veszik át, a miniszterelnök még mindig talál olyan médiafelületeket, amelyek mögött szerinte az Európai Unió vagy Soros György áll.

Ukrajna továbbra is garantálja a kisebbségi nyelvek szabad fejlődését – idézi az ukrán külügyminisztert a Kyiv Post. Pavlo Klimkin kijelentette, kormánya mindent megtesz az ukrán nyelv fejlődéséért is, és sajnálatát fejezte ki, amiért például Kárpátalján nem halad megfelelően az ukránoktatás. Mint mondta, a magyarok lakta régióban az érettségizők 75 százalékának nem elégséges az ukrántudása. Ezen a helyzeten szerinte javítani kell, de úgy, hogy közben ne veszítsen a színvonalából a magyar nyelvű oktatás sem.

A legújabb migrációs útvonalról cikkez a The Times. A brit napilap arra hívja fel a figyelmet, hogy egyre több bevándorló érkezik Európába a Fekete-tengeren keresztül az EU-tagállam Románia és Bulgária partjaihoz. Az idei első próbálkozás kevesebb mint egy hónapja történt a térségben, azóta pedig több mint hatszáz migránst fogtak el a hatóságok a tengeren – mindezt úgy, hogy tavaly egész évben mindössze 68-at.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!