2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Újraindult az élet Brüsszelben

,

2015. november 25., szerda 12:10, frissítve: szerda 14:53

Továbbra is érvényben van a legmagasabb fokú terrorkészültség Brüsszelben, az óvodák és iskolák azonban már különleges biztonsági intézkedések mellett kinyitottak. Az intézmények bejáratait ellenőrzik, és a belépőket igazoltatják. A belga fővárosban továbbra is a november 13-i párizsi merénylethez hasonló akciótól tartanak. A rendőrök keresik a vérengzés egyik fő gyanúsítottját és annak féltételezett társát is.

Továbbra is nagyon óvatos mindenki. Ami a tömegközlekedést illeti, a metróknak körülbelül a fele működik. Viszont a külvárosi részekből nem indulnak metrók, azaz 5-6 megálló metrónként kimarad – számolt be a Hír TV brüsszeli tudósítója, hozzátéve: a belvárosi részen három metrómegállót nem lehet használni, tehát ott se ki-, se beszállás nincsen. Azok az állomások továbbra is le vannak zárva.

Ami az iskolákat illeti, valóban fegyveres őrök, rendőrök vagy katonák állnak a bejáratoknál, és csak szigorú feltételek mellett lehet a gyerekeket bevinni, illetve a délutáni órákban elhozni őket. Egyéb rendkívüli esemény nem történt, a buszjáratok a metrókhoz hasonlóan nem üzemelnek minden vonalon.

A belga kormánynak most nem volt új közlése, nincs információ arról, hogy újraértékelnék-e a helyzetet, tehát jelenleg is az van, ami tegnapelőtt volt, hogy vasárnapig megmarad a négyes szint. Ugyanakkor az iskolák továbbra is működni fognak.

Ami a nagyobb rendezvényeket illeti, azt javasolják, hogy aki például koncertre akar menni, az egyenként vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel, mert általában azt kérték, hogy a nagyobb rendezvényeket ne tartsák meg. De elképzelhető, hogy kisebb eseményeket megtartanak, de erről a biztonsági szervekkel konzultálva mindig a szervezőknek kell dönteni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!