2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Újra megugrott a fertőzések száma

Egy nap alatt 10 ezer új fertőzött Floridában. Az Egyesült Államok 50 tagállamából 37-ben ismét drasztikusan emelkedik a megbetegedések száma. Nemcsak az USA-ban hanem Izraelben, Romániában és Szerbiában is sok fertőzöttet regisztráltak. Belgrádban ezért rendkívüli helyzetet vezetnek be. Világszerte eddig csaknem 11 millió ember kapta már el koronavírust.

  • Újra megugrott a fertőzések száma

Nem törődnek a járvány elleni előírásokra a rasszizmus elleni floridai tüntetők. Nem tartották be a kötelező távolságtartást és többségük maszkot sem viselt.

A szakértők már korábban többször felhívták arra a figyelmet, hogy a vírus által leginkább sújtott országban a felelőtlen tiltakozók miatt gyorsabban terjedhet a járvány.

Floridában egyetlen nap alatt tízezer ember kapta el a vírust. Ennyi új, bizonyított fertőzést Európa egyetlen országából sem jelentettek a járvány csúcsidőszakában. A negatív rekord után a kormányzó bejelentette, hogy több strandot és bárt is bezárnak a látogatók előtt.

Texasban sem jobb a helyzet. Ott 24 óra alatt 8 ezer új esetet diagnosztizáltak.

Georgiában is megdőlt a napi rekord: 3500-al bővült a koronavírusos fertőzöttek listájára.

A súlyosbodó helyzet miatt több államban felmerült a július 4-ei függetlenség napi ünnepi rendezvények elhalasztása is. Az Egyesült Államokban regisztrálták a legtöbb megbetegedést. Már csaknem 2,9 millióan kapták el a fertőzést.

Nemcsak az USA-ban hanem Izraelben is megugrott a fertőzöttek száma. A zsidó államban ezért ismét szigorítottak a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokon. Az imaházakban például 20 főre csökkentették az engedélyezett maximális létszámot.

Egyre gyorsabban terjed a járvány Romániában: az utóbbi 24 órában 450-nel nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A növekedés június elején, a rendkívüli állapot fokozatos feloldása nyomán kezdett ismét erősödni, azóta pedig megduplázódott.

Rendkívüli helyzetet vezetnek be Belgrádban a koronavírus miatt. Ennek értelmében a zárt térben megtartott rendezvényeken maximum 100 fő vehet részt, az éttermek, kávézók és szórakozóhelyek pedig csak este 11-ig tarthatnak nyitva.

Világszerte eddig csaknem 11 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!