2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Újabb merénylet Jeruzsálemben

2016. február 3., szerda 21:45, frissítve: szerda 22:01

Újabb merénylet történt Jeruzsálemben. Két izraeli határőrnő súlyosan megsebesült, amikor palesztin fiatalok igazoltatás közben rájuk támadtak. Az egyik katona életveszélyes sérüléseket szenvedett. A biztonságiak még a helyszínen lelőtték a merénylőket, akiknél gépfegyverek és robbanószerkezetek is voltak.

Valószínűleg egy nagyobb terrorakciót akadályozott meg az a két izraeli határőrnő, akik Kelet-Jeruzsálem óvárosának egyik bejáratánál, a Damaszkuszi kapunál három gyanús palesztint akartak igazoltatni, amikor az egyik ciszjordániai férfi tüzet nyitott gépfegyverével és a két egyenruhást súlyosan megsebesítette. A közelben lévő biztonsági erők agyonlőtték a merénylőket.

„A környék még mindig le van zárva, és szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben. Kézben tartjuk a helyzetet, mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk a további merényleteket” – mondta Mickey Rosenfeld rendőrségi szóvivő.

A támadóknál késeket és robbanószerkezeteket is találtak, amiket a helyszínen hatástalanítottak a bombaszakértők. „Amikor kiérkeztünk a helyszínre, a támadók már halottak voltak, de a bombák miatt sietnünk kellett, a rendőrség gyorsan kiürítette a környéket” – árulta el Yehuda Marziano.

Az elmúlt négy hónapban hetente fordulnak elő hasonló támadások. A kiújult erőszakban eddig 28 izraeli és több mint 160 palesztin vesztette életét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!